‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. August 05. #1654

Szrányasok???????

Már több mint 1 hónapja vannak kacsáink és nana nem képes velük megbékélni. ha a hátsó udvarban van akkor amikor a kacsa kidugja a fejét ráugrik,ha pedig valaki bemegy a kacsákhoz, akkor beugrik a kerítésen keresztül és nekik támad! nem tudom hogyan szoktassam le erről, mert a: nem!, fuj!, hagyd! parancsszavak nem használnak.
kérlek aki tud az segítsen!

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Bosco gazdi (Shrek), 2012. August 08. #9204

Az én kutyám is nagyon sok csirkét eltett láb alól, amíg le nem szokott róla. Hosszú időbe telt (kb.1év), míg leszoktattam, de megérte, most már ha ott sétál előtte a csirke, az sem érdekli. Nekem úgy sikerült, hogy mindig bevittem a csirkék közé pórázzal, és mikor próbálta volna elkapni őket akkor kapta a leszidást. Nagyon sokat megcsináltam ezt vele, míg nem teljesen közömbössé vált a tyúkok iránt. Az a lényeg, hogy légy nyugodt, higgadt, mikor bemész vele, ha ideges vagy megérzi a kutya és azzal még jobban felhergeled. Kedvenc jutalomfalatkájával, dicsérd, ha ügyesen viselkedik a kacsák közt. Sok szerencsét!

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. August 05. #9174

Ha eddig nem működött, már nem is fog. Ha neki megy a kacsáknak, vágj hozzá egy (vagy több) 0,5-2 literes (a kutya méretétől és vehemenciájától függ), kaviccsal 1/3-ad részig töltött, zörgős palackot. Nem fáj neki, viszont nagyon be fog tőle ijedni. Ehhez társítsd a nem szót. Így biztos le fog róla szokni.