‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Marcsikoló gazdi (Csibész), 2012. August 24. #1719

Szerintetek megsérülhet? görcsösen rángott a kutyám álmában, azt hittük, valami rohama van, de szerencsére felébredt. nagyon kapkodta a levegőt és majdnem elszaladt. nem lehet baja szerintetek?

Ma palacsinta sütés közben sírás szerű hangot hallottam és ilyen elcsuklás szerű nyüszítést. hangos volt. megláttam csibészt a lépcső alatt. rángatózott, zihált és a nyitott szemei föl voltak akadva. nem mertem hozzá nyúlni, azt hittem, valami rohama van , gondoltam, hogy álmodik, de ilyet még soha nem csinált,majdnem elszaladt, nem tudtam mire vélni. szóltam apukának és ő kezdte el rázogatni. miután magához tért sokáig csak bambult, aztán ivott és tovább aludt. folytatom

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 31. #9538

A dokit kéne elaltatni jó mélyen egy öklössel, addig amíg a kutyád vagy kutyáidnak jó a közérzete nincsenek fájdalmai és tudnak mozogni fájdalom nélkül nem értem minek javasol ilyesmit. Ez olyan mintha amikor a doki megöregszik nem nyugdíjas otthont ajánlanak neki hanem eutanáziát mert nincs szükség az öregekre.

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Csibész), 2012. August 25. #9450

A kérdező hozzászólása:

Nem teljesen volt nyitva a szeme, csak félig, de hát az nem szokatlan. Nem baj hogy ivott, ezt csak úgy leírtam, és epilepsziás kutyát is láttam már, de ez nem olyan volt. A dokink azt tanácsolja, hogy altassuk el, mivel már idős, és a beteg lába (rosszul forrt össze egy baleset után) is csak akadály, a másik kutyám esetében is az elaltatást tanácsolta, és lám, 1 hét után javulást érzékelek az állapotában. Úgyhogy rá nem nagyon számíthatok...de még egy ilyen, és tűz a Bükkszenterzsébet-i dokihoz! köszönöm, hogy időd szántatok a problémánkra, szép napot!

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 25. #9447

Az is lehet hogy rosszat álmodik, az én kutyám is fut álmában, morog nyitott szemmel alszik, csámcsog, nyüszög.Ha ebben a mély alvási fázisban megzavarja valami vagy valaki és a látása sem túl jó akkor persze hogy megijed hisz azt sem tudja hirtelen hol van. Az öreg kutyák sokat alszanak épp úgy mint a nagyon picik ez is normális hiszen több időre van szükségük mire a szervezetük regenerálódik, az enyém is alszik ha csak teheti. Az hogy iszik mikor felébred megint csak természetes te is szomjas vagy ha aludtál kiszárad a szád. A baj akkor van ha ezt éber állapotban csinálja és nem alszik, és az epilepszia vele járója a sárgás hányás, a végtagok rángása és az izmok görcsös megfeszülése, a kutya tekintete üveges lesz nem tudja kontrolálni a járását neki megy dolgoknak. Én nem gondolom hogy ez epilepszia ami nektek van de azért kérdezd meg a dokit ha arra jársz.

Válaszolta Ildikó1 gazdi (Szutyok alias Reno), 2012. August 25. #9446

Nem akarlak elkeseríteni,de ezek a tünetek epilepsziára utalnak. Lehet kezelni, de ehhez orvoshoz kell vinni mielőbb!!!

Válaszolta BeagleKennel gazdi (Hubi), 2012. August 24. #9445

Lehet csak álmodik, de a felakadt szem ugyan nem jelent valami jó dolgot. Esetleg lehet azért vannak ilyen rohamai mert már elég idős, de fogalmam sincs nagyon, erről. Szerintem jobb lenne az orvosnak megmutatni.

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Csibész), 2012. August 24. #9444

A kérdező hozzászólása:

szóval szegény már nem lát valami jól, igaz, kiismeri magát, szagok stb, de ha felpattan álmában ( mint az a netes kutyus, akinek már sisakja is van, mert rendre betöri falat) akkor megsérülhet. Mostanában rengeteget alszik. Játék közben egyre erősebben harap, nem tudja, hol a határ. Már nem merek vele úgy birkózni, mint 1-2 éve, mert azt hiszi, nekem is olyan erőm van, mint neki. :) Féltem őt. Felvett egy új szokást? vagy mi lett vele?