‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. October 17. #1818

érdemes-e?

Gina előszeretettel keresi meg a dolgokat amiket bedobok neki a bokrok közé, vagy bárhova! imád keresni. nem tudom érdemes lenne-e megtanítani neki a keresést különböző dolgokra.
tudom hogy megtaníthatom, de kell az neki? vagy mit kezdhetek vele ha megtanítom?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Szöszaszy gazdi (Lena), 2012. October 18. #9958

Mindenképp jó, ha tudatosan is rábírod a kutyádat,hogy használja az orrát. Mások kereső kutya tréningeken évekig próbálják a megfelelő adottságokat kihozni a kutyából. Számodra ez adott, nagy kincs, tehát használd ki.

A kutya első és legfontosabb érzékszerve az orra. Hamarabb figyel szagokat,mint néz és hall meg dolgokat,mondhatni az orra után megy, fajtától függetlenül.

Ha huzamosabb ideje tréningeztek már és 80%os pontossággal megtalál mindent érdemes lenne felkeresnetek egy kereső és mentőkutyás létesítményt,vagy helyben is biztosan van katasztrófa elhárító szervezet, azt is! A legtöbb polgárvédelmis egyesület örül,ha tartozik hozzájuk olyan kutya, aki segítségükre tud lenni elveszett személy felkutatásakor.

Szerencsére mint sport is egyre elterjedtebb, érdemes vele foglalkoznod!

Sok sikert a tanításnál!!

Válaszolta Petra1992 gazdi (Suzi), 2012. October 18. #9957

Az jó ha meg fog találni valamit. Vagy ha van egy cicád és eltűnt. Akkor meg szagoltatod vele és ő meg meg keressi. Érdemes lesz neki meg tanítani. Sok sikert.

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2012. October 17. #9952

szerintem már csak azért is érdemes mert szelleimleg lefárasztaná