‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. december 26. #1920

Neon halak

Még karácsonyra kaptam 11 halat és volt benne 3 kis neon-hal meg 1 kis fekete(nem tudom milyen fajta) és mind a 4-et beszívta a levegőztető.most azt szeretném megkérdezni hogy érdemes bele neon-halat venni?mert holnap megyünk boltba és akkor jó lenne tudni hogy érdemes-e.előre is köszönöm a választ :)

kategória: akvárium, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Zitty gazdi (Kicsi), 2012. december 26. #10478

szerintem nem tetszhalásról van szó, a neonok ilyen hamar megdöglő halak, mert amikor már egy másik hal megkezdi vagy beszívja a szűrő az már nem tetszhalás az már tényleg megdöglött.

Nekem évek óta aranyhalam van abszolút nem kényesek , hiába írják hogy hideg vízi halak szeretik ám ha van egy kis fűtés az akváriumba.
Csak én az igazi növényeket műre cseréltem mert mindig felzabálták.


Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. december 26. #10477

Vagy lehet bedöltél a tetszhalásnak, vagyis nem gúnyból mondom.
Mert ez egy sajátosság ettől a fajtától, hogy más másodpercig, percig úgy feküdnek, mindha nem élnének. De én se szeretem annyira.
Ha egy kitartó és masszív halat szeretnél, akkor a guppit ajánom nekem is az van. Már jó pár éve megvannak és viszonylag gyorsan és egyszerűen szaporodik.

Válaszolta Zitty gazdi (Kicsi), 2012. december 26. #10475

Én úgy jártam egyszer hogy vettem 10 db-ot és mire hazaértem a boltból(max 10 perc) már fordultak sorra fölfelé a zacskóban...
Gyönyörű halak de szörnyen kényesek, vagy ilyen göthöseket fogtam ki.

Válaszolta Zitty gazdi (Kicsi), 2012. december 26. #10473

Az összes neont beszívta a levegőztető?
Mert nekem az a halfajta soha nem vált be.
Mivel ők csoportba érzik jól magukat plusz úgy mutatnak jól egyszerre sokat vettem mindig és másnapra mind megdöglött jó néha akadt egy két túlélő, de magányosan nem szeretnek lenni.
Én azóta soha nem veszek.
Nem tudom hogy neked is ez volt a helyzet vagy csak olyan extra erős a levegőztetőd, bár egy életerős halnak nem kéne akadálynak lenni.