‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2013. April 08. #2070

Hogyan szoktassam le?!

Kedves zorro cicámnak két igen idegesítő szokása van.egyik,hogy nem az alomba végzi el a nagy dolgát hanem mellé.az alom mindig tiszta takarítva van.a másik,hogy rászokott a kábelrágásra.a mobiltelefon töltő kábelét 2x szétrágta már.legyen az fülhallgató bármit megrág.vagy a gépnek a kábelei.egy kisebb amperű kábelnél nem vészes,de egy nagynál már igen. hogyan tudnám erről a két rossz szokásról lenevelni?

válaszokat előre is köszönöm!

üdv: renée

kategória: macska, válaszok száma:10, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rozsaligeti gazdi (Valika), 2013. May 28. #11342

Nem irod,hogy ,hány alomtálca van és mekkora ?
Egy cicára kettő kell . Az egyikbe végzi a nagydolgot a másikat csak meg jelöli ,és abban fürdik,hempereg
Legalább is nálam alom cserénél először hempereg. aztán megy a nagyobb tálcában elvégezni dolgát.
Egy van az ő helységében,
a másik a WC-ben, általában ott végzi el ,
A kicsik is kezdik megszokni , mennek Anya után.Már inkább a WC-ben mennek, nem büdösítenek a saját szobájukban

Nem szeretik az alom váltást, akkor is mellé mennek.
Üdvüzletem ,kellemes szép napot kívánok Eszter

Válaszolta Odusszeusz gazdi (Charlie), 2013. May 02. #11231

Nálunk a macsekok egyből abba mentek bele, lehet, hogy macska válogatja? Nem tudom. Bár manapság már annyira úri dolguk lett, hogy csak akkor mennek wc-re, ha előtte illatositóval be van fújva a wc, mert máskülönben nem hajlandók ott végezni a dolgukat. A Töki néha a mai napig is csinálja elvétve a nagy dolgait máshova, bár ennek oka, ahogy a többieket is olvasgatom lehet az alom. Mert az enyémek sem szeretnek minden almot, van aminél be se mennek, amig nem cserélem ki.

Kábelrágás? Passz. A kicsi sose rágta a kábeleket (úgy tudom), a nagy egyszer elrágta az optikát, se tv, se net, se telefon pár napig, igaz akkor pár hónapos volt. Szerintem mivel a macskák - eddigi tapasztalatom szerint - a zörgős dolgokat szeretik, meg amin élesithetik a fogukat. Lehet valami zacskó, vagy valami cucc, ami a kábelhoz részben hasonlit elfogadtattható vele. De ezek csak feltételezések.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2013. April 11. #11137

Akkor próbáld meg a homokot alom helyett és a Feliway-t. Hátha ezzel megoldható a gond. Szegény, sajnálom, hogy ilyen csúnyán megverték.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2013. April 09. #11122

Azt hiszem, akkor az új kutya az oka. Érzi a szagát, ez elbizonytalanítja és jelöli, hogy itt ő az úr a háznál. Talán megpróbálhatnád a Feliway párologtatót, az megnyugtatólag hat a cicákra. Vagy esetleg levihetnétek ti kézben a kertbe, amikor a kutya nincs kint, hogy elvégezze a dolgát.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2013. April 09. #11120

Az almon kívüli székelésnek lelki okai is lehetnek. Területjelölés lehet a befedetlen vagy kívül hagyott széklet, vagy így próbálja Zorro jelezni, hogy valami nem tetszik neki: pl. túl nagy zaj, másik állat, sok vendég, új családtag, gazdi új elfoglaltsága miatt kevesebbet van otthon stb.

Lehet, hogy maga az alom nem tetszik neki. Próbáltál más almokat?

A kábelrágás ellen kend be a kábeleket citromolajjal. Akkor biztosan nem veszi a szájába. Ha már leszokott, akkor elhagyhatod, aztán havonta legfeljebb megismétled a műveletet, hogy újra és újra megtanulja, hogy a kábel nem jó. A citromolajnak a szagát és az ízét is utálják.