‹‹‹ vissza Döncike adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Döncike gazdi (Döncike), 2010. November 14. 19:01:11 #11897

Új lakók az otthonomban

Képzeljétek el, új lakók költöztel hozzánk! Gazdik egy napon hatalmas üveg dobozzal jöttek haza. Még ilyet nem láttam azelőtt soha. Leültem hát vele szemben és néztem merően. Gazdik csak mosolyogtak. Aztán eltelt néhány nap, és nagy felfordulás volt, mert hosszú csövön keresztül megtöltötték vízzel a medencét, és kerültek bele szép növények. Ez egyáltalán nem zavart, egészen jól nézett ki a szoba sarkában. Bár azért mégis csak szemmel tartottam a dolgok menetét. Aztán eljött a hétvége, és icicpic mozgó állatkák kerültek bele. Olyan szép fényes csík volt az oldalukon, mint a világítás maga. Nagyon fürgén mozogtak, én csak néztem őket az üvegen keresztül. Gazdi mondogatta, hogy halacska.. engem ez nem nagyon érdekelt először, de aztán úgy elkezdtek fickándozni, hogy egyszercsak ugatnom kellett. A rend kedvéért! Na meg azért, hogy tudják, hol a helyük! nem mintha kellene nekem ilyen vizes hely. Gazdik meg csak nevettek. Most már tudom, a halacska nagyon szép állat, gyorsan mozog, és egyáltalán nem szól vissza, ha ugatok. Akkor meg minek jártatom a számat!? Hát ez történt mostanában Legyen szép hete mindenkinek!

Hozzászólások száma: 2

Írta potya gazdi (Zizi), 2010. November 15. 20:18:47 #736096

Gazdinak addig voltak halai, amíg az első macskája hozzá nem költözött. Egy szomorú napon Hilda cica egy kivétellel az összes halacskát megette, amíg gazdi iskolában volt. Azt az egyet utána elajándékozta, a tútélő Gusztáv volt, a szumátrai díszmárna. Gusztáv utána szép kort ért meg gazdi barátnőjének az akváriumában. A Ti halacskáitok neonhalak? Mert az gyönyörű!

Írta hzsanett gazdi (Sámuel), 2010. November 15. 08:21:53 #735201

Nálunk is vannak halak, de én sem törődöm velük, bár ők hamarabb a gazdiékhoz kerültek, mint én, szép nagy aranyhalak, csak takarításkor szoktam beszagolni a vödörbe, ahol olyankor átvészelik a lakóhelyük tisztítását...