‹‹‹ vissza Döncike adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Döncike gazdi (Döncike), 2010. July 06. 20:14:38 #9037

Egy külföldi nyaralás tapasztalatai

Második hete vagyunk Svájcban, ahol nagyon sokat kirándulunk. Én egy kis szobakutyavagyok, de itt lassan svájci hegyikutyává avanzsálok
Egész nap mászkálunk, és én csak szimatolok a levegőbe, mert csupa-csupa izgalmas illat vándorol a levegőben. A közelünkben bocikák legelésznek, megnéztem őket közelről is. Először megijedtem , de most már én megyek oda kíáncsian mindig hozzájuk, bár az a kolomp bármilyen szépen muzsikál is, nekem nagyon hangos.
Megtanultam liftezni is, de azt még mindig nem tanulam meg, hogy az orromat el kell húzni az ajtóból, mert a lift addig nem záródik be, gazdiék nagy bosszúságára . Hiába.. engem roppantul érdekel a lift működése, e vágyam csillapíthatatlan szaglászással valósítom meg.
A francia nyelvet még nem kedveltem meg, pedig nem először hallom, hiszen voltam már Svájcban és Franciaországban is. Így ha valakik franciául szólnak, azokat rendesen megugatom.. miért nem beszélnek tisztességesen..
A svájci és más külföldi kutyákkal jól kijövök, ők nem flancolnak ezzel az orrhangú nyelvvel. Kivétel persze azért akad a kutyik között, ilyenkor gazdipapa ölébe vesz, mert úgy dühbe jövök (magam sem értem miért).
Kevesebbet eszem és többet alszom, mint otthon, de ennek biztosan a sok program az oka. Jól érzem magam, de már várom, hogy találkozzak Rony nevű, magyar vizsla barátnőmmel, és meséljek neki a svájci hegyekről.
Hát mára ennyit, kedves barátaim. Megyek szunyálni

Hozzászólások száma: 3

Írta Gálné gazdi (Picurka), 2010. July 07. 14:34:14 #562555

Szia Döncike !

Nagyon szép helyen nyaraltok ! Megnéztem anyával a kápeket csodálatos !

További szép nyaralást !
Picurka

Írta KovácsEmília gazdi (Dino), 2010. July 06. 20:39:40 #561727

További kellemes pihikét ott a hegyekben

Írta bodimelinda gazdi (Sziszi), 2010. July 06. 20:21:36 #561708

Nagyon sok szép élménnyel térjél haza Döncike! Biztosan kifáraszt a friss hegyi levegő!
Jó éjszakát kívánok neked!