‹‹‹ vissza SÁBA BUCI adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta ketlin gazdi (SÁBA BUCI), 2009. November 17. 12:08:45 #3314

ÉG és FÖLD KÖZÖTT Testőr kalandj.24.rész



24. folytatás
A három barát, a látottak hatása alatt, egészen megfeledkezve az idő rövidségéről, lógó orral érkezett vissza , a hajó kikötőjébe. ZSEMLÉCSKE és PINTYŐ a járda szélén ülve boldogan burkolództak emlékeikbe. Érezték újra az édes ölelés érzését, a hazai illatokat orrukban. Egy cseppet sem bánták, hogy barátaikra várniuk kellett. Együtt voltak tehát újra. Az utolsó állomás, utolsó úti cél következett. Körülnéztek, hogy hogyan milyen módon indulhatnak újra útnak.
A Cserhát lankái között meghúzódó nógrádi faluba igyekeztek, FIDÓ otthonába.
SÁBA és POGI végig gondolták az úti tervet és úgy döntöttek, hogy az autópálya mellett lesz a legrövidebb útjuk. Ha szerencséjük van, egy arra felé igyekező járműre fel is tudnak ugrani mindannyian . Utaztak, futottak , míg elérték az autópálya szakaszát.
Az autók százai , száguldoztak mellettük, ez POGIT lelkileg nagyon megrázta. Nem szólt ugyan, de rendkívül megviselték az emlékek. Gyorsan ahogyan csak tehette, elhessegette agyából az autótól való félelem érzéseit és megpróbált futás közben a gazdi ölelő karjaira gondolni. Mind az öten az autópálya szélén haladtak.
FIDÓ szájában a papucsával, amit drága mamijának csent el ajándékba, az általa szétrágott papucsok pótlására. Ez megint mókás jelenet volt a halandó ember számára, hiszen az autópálya mellett, nem más, mint egyetlen fél pár papucs volt látható, mely a föld fölött haladt az autókkal azonos menetirányban. Az autósok egyenként lassítottak a látvány miatt, de senki nem mert hinni a szemének. Egyszerre csak, egy ilyen lassító autónál, SÁBA oda szólt kis barátainak.
- Ugorjatok, ez már innen csak arra felé mehet. A két nagy barát szinte kitalálta egymás gondolatát. POGI felugrott a kocsi platójára, SÁBA pedig az autó mellett futó kis barátokat maga elé engedve, segítette őket a kocsira ugrani. Először Zsemlécske ugrott! SÁBA futás közben megemelte a kicsiny kutya hátsóját,ezzel elősegítve, hogy POGI lábai közé essen, aki az autón állva várta társai érkezését.
A következő PINTYŐ volt, ügyesen vette fel az autó ritmusát és ugrott annak platója felé. SÁBA most igyekezett őt is megemelni, miközben folyamatosan rohant az autó után. PINTYŐ a kocsi közepén landolt, így POGINAK sem kellett segíteni a felszállásban.
FIDÓ következett, - szájában a féltett papucsával - szinte önállóan oldotta meg feladatát. Olyan hatalmasat ugrott, hogy SÁBÁNAK nem kellett tolni rajta semmit sem és máris a kocsi tetején volt. Ebben a pillanatban a gépkocsi vezetője gázt adott, és előzésbe kezdett. Hatalmas sebességgel indult meg az úton, mielőtt SÁBA is fel tudott volna ugrani. Az autó egyre távolabb került , SÁBA BUCI pedig lélekszakadva, próbálta követni őket. POGI és a három kis társa kétségbeesetten kiabáltak neki.
- Gyere , vigyázz, siess, mi lesz most?-SÁBA BUCIKÁM !! -szaladj, rohanj -hallotta kétségbeesett kiáltásukat. Már nem érezte lábait, olyan erővel próbálta utól érni a járművet, hogy szemei előtt elsötétült minden. Már nem látott, nem hallott semmit, csak futott, és futott, mert tudta, ha nem éri utól , mindennek vége!
Az idő, az éjfél, a földi látogatás, a SZIVÁRVÁNY BIRODALOM minden amiért eddig küzdött.
-A gazdik, az édes gazdikkal mi lesz? -hasított belé a fájdalom. Hiszen már mindenkit lehozott, akit szeretett volna, de ő még egyszer sem találkozhatott a drága az imádott gazdijával. - Ez nem lehet, ez nem történhet meg !!! Látni kell, neki is érezni kell újra ezt az érzést! Megérdemli, mindenkivel jót tett, mindenkit haza vitt!- az nem lehet, hogy ne érezze még egyszer ezt az érzést?
-NEM !! EZT NEM TUDOM ELVISELNI ! - s olyan irammal kezdett futni az autó után, hogy ő maga sem akarta elhinni, hogy még mindig van erő a lábaiban. - FUTNI, FUTNI, EL - KELL - ÉRNI !!- mondogatta magában, most már egyfolytában, miközben egyre közelebb jutott az autó hátuljához. A barátai hangját nem hallotta , csak a szívének és agyának ütemes dallamát: gazdi, gazdi, el kell, érni, gazdi, el kell érni, talál..koznom kell ,... még egyszer talál... - s ebben a pillanatban erőt gyűjtött és egy hatalmas ugrással két első lábaival a kocsi hátuljába kapaszkodott. POGI fogaival szorította őt, nehogy visszaessen az autópálya betonjára. SÁBA utolsó erejét összeszedve, felhúzta lábait és ájultan tornázta be magát a kocsi belsejébe folyt köv.

Hozzászólások száma: 7

Írta Erika71 gazdi (SZÉP Feri), 2009. November 21. 13:45:19 #197244

Fu!Azt hittem,hogy........

Írta RENÁTA gazdi (SAPHIRA), 2009. November 17. 18:55:55 #193241

Édes kis Sába Bucikám!

Te vagy a Sztár!Nagyon szép és ritka dolog hogy elsőnek a barátaidra gondolsz!De közben ne felejtsd el saját Magad!!!!

Írta hoffmannsaci gazdi (Jenny), 2009. November 17. 17:04:13 #193095

Édes drága Barátaim! Nagyon szeretem Sába Bucit! Köszönöm ezt a részt is! Teli van eseményekkel, ami beindítja fantáziámat. Majd holnap meglátjuk, milyen képalkotás jön ki belőle! Végig izgultam a történetet.

Írta mary60gold gazdi (DODÓ), 2009. November 17. 15:31:48 #192968

jaj de megijedtem, de biztos voltam Sábában!! Sikerült utolérni a kocsit és a barátokat nem hagyja el soha....!!! Ő egy igaz barát!! Szeretlek Sába Bucikám!!!

Írta zsazs gazdi (Pintyő), 2009. November 17. 14:50:10 #192912

Ügyesek voltunk, de azért bevallom: izgultam, hogy sikerüljön!
Sába pedig egyenesen fantasztikus!!!!!

Írta kesmoni gazdi (Bonó), 2009. November 17. 14:01:18 #192799

Mindent bele Sábám! Ügyes voltál!!!!! Igaz barát vagy!!!!!

Írta kolmanicsgabi gazdi (Lucky), 2009. November 17. 10:29:46 #192681

Nagyon izgultam, hogy sikerüljön Sábának, hiszen az nem lehet hogy pont ő ne találkozzon a gazdikkal, ő aki mindenkivel csak jót tesz. Most már az ő találkozását várom nagyon, hiszen megérdemli