‹‹‹ vissza SÁBA BUCI adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta ketlin gazdi (SÁBA BUCI), 2009. November 17. 14:04:03 #3315

ÉG és FÖLD KÖZÖTT Testőr kalandj.25.rész



25.folytatás
Az átélt rettenetes kaland után, megérkeztek a nógrádi kis településre. FIDÓ mint aki a hazai tájakon jártas kis gazda, olyan izgalommal állt a kis csapat élére, mutatni az utat,hogy se látott, se hallott abból, ami körülötte történt. SÁBA BUCI túl volt az átélt , lelki kínjain, s újult erővel állt az előttük álló feladat elé.
FIDÓ hátra sem nézett, hogy jönnek e barátai, ő csak azzal foglalkozott, hogy mielőbb a házukhoz érjen. Hirtelen lelassított, mert érezte, megérkezett otthonához. Bevárta társait, addig letette maga elé az ajándéknak szánt fél pár papucsot és kifújta magát. Rettenetesen izgatott volt. FIDÓ számára az ajtónyitás nem lett volna komoly feladat, de most valamennyien a szokott módon jutottak át rajta, mintha ott sem lett volna.
FIDÓ lélegzet visszafojtva nézett körül, szájában a papuccsal, amit ajándékba hozott gazdijának. Itt volt a helyem, de szerettem itt ülni,- gondolta, mikor a piros virágos falvédőre pillantott. Fölugrott és azonnal felkucorodott a piros virág alatt elhelyezett, pihenő helyére. Abban a pillanatban nyílt az ajtó és a gazdi jött be rajta. FIDÓ számára, olyan váratlan volt megjelenése, hogy ijedtében, kiejtette szájából az ajándéknak szánt papucsot. A hang hallatára, a gazdi felkapta fejét és körülnézett. Mivel egy teremtett lelket nem látott a helyiségben,azonnal tovább is lépett.
Ekkor SÁBA kihasználta a helyzetet és elé lépve, szikrázó pillantásával a szemébe nézett. FIDÓ leugrott kedvenc pihenő helyéről és remegő lábakkal elindult az imádott gazdi felé. Alig tudta türtőztetni magát. Annyira szerette volna ha a gazdi érzi, tudja, hogy ő itt van, hogy oda ment a papucshoz, amit a szájából kiejtett, és újra felemelte azt. Félt a következményektől, hogy édes gazdija halálra ijed, de azt is szerette volna, ha tudatja vele , hogy ő van itt nála. A papuccsal a szájában elindult a gazdi felé. Ő hirtelen megfordult és látni vélte a papucsot a szoba szőnyege fölött lebegni. Hideg és egyszerre forró bizsergés lett úrrá testén, azt hitte, rosszul érzi magát.
Szemeit megdörzsölte, , majd újra kinyitotta. A papucs, most ismét a szőnyegen hevert. - Nem értette, az egészet. Oda ment, leguggolt, és felemelte azt, szemét elöntötte a könny, de közben mosolygott. Ebben a pillanatban rátörtek emlékei. FIDÓ , ezt kihasználva, azonnal az ölében termett és befészkelte magát. A drága gazdi,- csukott szemei mögött, - látta újra imádott kutyáját, - a szétrágott papucs miatt- bűnbánó, könyörgő tekintetét ,s önkéntelenül simogatni kezdte az ölében tartott papucsot. FIDÓ érezte, élvezte kezének érintését, a reáhullott könnyek sós ízét. Kéjelgett, az imádott érzésben a gazdi kezének simogatásában, aki nem vehette észre, hogy a papucs mellett drága kis kutyája kucorodik ölében. -Istenem csak örökké tartana ez a pillanat, gondolta magában FIDÓ, majd kicsúszott a még mindig guggoló gazdája öléből és szemben állva vele, átölelte, megnyalintotta őt.
- Köszönöm, drága imádott gazdi, hogy szerettél és itt élhettem veled. -Soha nem rágom már szét a papucsodat ígérem, de ezt az egyet emlékül tedd el értem! A gazdi, mintha emlékeiből ébredne, kezébe vette a papucsot, elmosolyodott. Nem értette, hogy került ide, a fontos az volt, hogy FIDÓRA emlékeztette, oly élesen oly erősen mintha újra itt lett volna vele

Utolsó 10 hozzászólás

Írta kicsibrigi gazdi (Jennyfer), 2009. December 18. 19:04:28 #233967

Nagyon szép aranyos kis történet!

Írta Erika71 gazdi (SZÉP Feri), 2009. November 21. 13:49:57 #197246

papucs A szívem szakadmeg

Írta zsazs gazdi (Pintyő), 2009. November 18. 12:44:42 #193670

A papucs...most a legszebb ajándék, amit kaphatott a gazdi. Bitosan el fogja tenni emlékbe.

Írta RENÁTA gazdi (SAPHIRA), 2009. November 17. 19:20:00 #193271

Jaj de aranyos és boldog kis történet!

Fidó boldog,gazdi boldog és ez a legfontosabb!

Remélem most már Te következel!Kiérdemelted kicsi Sába Bucikám!

A Gazdiék már nagyon várnak Rád!Siess haza!

Írta kisjanka gazdi (Fidó), 2009. November 17. 17:31:45 #193141

Szia Bucó, köszönöm, hogy hazavezetted őt hozzám .

Írta hoffmannsaci gazdi (Gina), 2009. November 17. 17:26:07 #193131

Sába Bucikám! Én már mit írhatnék ehhez a blog-sorozathoz! Én mindig mindenről lemaradok, mindig megelőznek a hozzászólásokkal. Csak csatlakozni tudok Jenyke és Pamacs tesómhoz.
Most meg megyek és fogyókúrázni fogok, hogy legközelebb én érjek ide előbb Pamacs és Jenyke előtt. Talán, ha kisebb lesz a súlyom, jobban tudok futni, nem tudnak majd megelőzni!
Én is köszönöm, hogy megosztod velünkezt a nagyszerű történetetÉg és Föld között.

Írta hoffmannsaci gazdi (Pamacs), 2009. November 17. 17:16:59 #193118

Sába Bucikánk! Ha én nem is mindig szólok hozzá ezekhez a szép blogokhoz, azért én is benne vagyok, hiszen Jenykéhez tartozom. Vele mindenben egyezik a véleményem. Én is végigizgulom minden egyes mozzanatát. Nekem a barátom leszel örökre. Köszönöm, hogy vagy nekem!

Írta hoffmannsaci gazdi (Jenny), 2009. November 17. 17:12:13 #193105

Nagyon örülök Fidókám, hogy Te is hazajutottál, s átélhetted azt, amit én, mint első kiválasztott.
Köszönjük Sába Bucikám, hogy ennyi áldozatot hozol értünk. Hidd el meg fogjuk hálálni. Ne gondolj itt semmi megfoghatóra, vagy egyébre, de a magam nevében igérem, Tőlem a legnagyobb "ajándékot" kapod, az IGAZ BARÁTSÁGOMAT! Soha, de soha nem válunk már el!

Írta mary60gold gazdi (DODÓ), 2009. November 17. 15:35:41 #192977

Istenem!! De szép!!

Írta kesmoni gazdi (Bonó), 2009. November 17. 14:05:02 #192804

Gyönyörű!!!! Bárcsak megtörténhetne és maradhatnának velünk nemcsak az emlékezetünkben!!!

összes hozzászólás (11)