‹‹‹ vissza Alexa adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Valimami gazdi (Alexa), 2012. May 23. 07:40:18 #20623

Szülinap az égben

Ma ünnepelni gyűlnek össze égi barátaim, Brútusz, Maya és Alexa. Szeretet tortát kapnak kedves emlékekkel töltve, 17 db gyertyával. Ennyi éves lenne ma Alexám, ha tavaly augusztusban az őrült meleg -na és tisztes kora- el nem viszik.
Hogy is kezdődött? Munkából jöttem haza, fáradtan, a Köki üvegcsarnokán át. A szemem megakadt, a fáradtságom elszállt a doboznyi, pontosabban 4 kiskutyát látva, akiket egy férfi árult. Rendes, tiszta férfinak tűnt, nem csavargónak, nem volt alkohol szaga sem. Mint mesélte, a mamának tizensok kölyke lett, már nem emlékszem, mennyit mondott, lényeg hogy nem volt képes etetni ennyi apróságot. Gondolom a legkisebbeket elhozta eladni. 400 forintot kért értük, mint mondta csak azért, mert amit ingyen kapnak, azt nem becsülik az emberek. Tetszett ez a magyarázat, de még jobban tetszett az az apróság, akit felemeltem, felkúszott a nyakam hajlatába, ott befészkelte magát és csendben elaludt, míg beszélgettünk.
Ő lett Alexa...
Hazamentünk és mindjárt mentünk az állatorvoshoz. Ott derült ki, nincs ám több mint 4 hetes ez a kiskutya. Így lett visszaszámolva május 23 a születésnapja.
És valóban, nem tudott önállóan enni, bármit tettem eléje. Embercsecsemőknek való bébitápszert vettem, és ha valahova 3 óránál hosszabb időre kellett mennem, akkor Alexát is vittem magammal egy kis kosárkában, hogy etetni tudjam. Így jártam dolgozni is. Szerencsére akkoriban egy kft egyetlen alkalmazottja voltam, egyedül egy szobában, senkit nem zavartunk. Otthon meg Brútusz kutyám szerető védelme várta, aki fiú létére úgy vigyázott rá, mint egy anyakutya.
Bár az emberek, akik nem féltek attól, hogy megbántanak vele, mind azt mondták, hiába a küzdelem, ilyen pici kutya úgyse marad meg az anyja nélkül, mi rácáfoltunk erre. Igaz, nem lett olyan hatalmas, mint egy igazi kaukázusi, anyatej híján gyengécskék lettek a csontjai, de közel 17 évig olyan volt, mint a gyerekem, sok-sok örömöt adva az életéért cserébe.
Nyugodj békében, kicsi Alexám! Nem felejtünk!

Hozzászólások száma: 2

Írta Jani40 gazdi (Strázsavári Filip), 2012. May 23. 10:46:32 #1262880

A Menyországot a földdel egy híd köti össze, amelyet Szivárványhídnak neveznek.

Írta hoffmannsaci gazdi (Jenny), 2012. May 23. 07:44:54 #1262842

Drága Gazdika!

Alexa megbízásából jöttem hozzád. Rám bízta azt a feladatot, hogy itt az alábbi pár sort juttassam el hozzád....az Ő üzenetetét...én ezt a kérést most teljesítem...

Gazdinak...

Itt vagyok Gazdi, nézlek az égből,
Majd idefentről vigyázok Rád.
Könnyeiddel én simítom arcod.
Eljut majd hozzám minden imád.

Itt vagyok Gazdi, ne félj, jól vagyok!
Testem elhagytam, Lelkem szabad.
Felhőről felhőre ugrándozva,
Egy csodás világ felé halad.

Hol nincs kín, bánat, égő fájdalom,
Csak szeretet és mennyei fény.
Itt vagyok Gazdi, és egy sugarán
Eljövök Hozzád minden nap én.

Lelked érintem, álmod vigyázom,
Őrködni fogok léted felett,
S örömmel nézek vissza a múltra,
Hiszen annyira jó volt Veled!

Itt vagyok Gazdi, suttogó szélként,
Harmatcseppként egy fűszál hegyén.
Szíved, ha dobban, velem lüktet,
Ezért, amíg élsz: ITT LESZEK ÉN!

Alexa

Alexa égi társai: Jenny és testvérkém Gina