‹‹‹ vissza Limó adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta vorosritty gazdi (Limó), 2010. October 11. 11:41:16 #11172

14. napom a kutyasuliban

Hú, ez se volt semmi. Eleve nem a megszokott időben volt az óra. Mi szombat reggel szoktunk órára menni, de most szombaton nem csak HP-ra mentünk, hanem kutyakiállításra is drukkolni. Nagyon érdekes volt, sok más kutyával is találkozhattam.
Nade az óránál tartottunk. Szóval vasárnap délután mentünk suliba, és a megszokott arcokon kívül sok más ebbel is találkoztam. Megint gyakoroltuk az "áll" parancsot, ami egyre jobban megy. Sok-sok közömbösítés is volt. Szükség is volt rá, mert van most a csoportban egy új tag, egy megtermett staffordshire kan, aki sajnos elég ellenséges más kutyákkal. Ez is egyre jobban ment nekem, bár amikor a feladatban a párom majdnem rám ült, eléggé megrettentem, de ügyesen visszaültem a helyemre.
Volt olyan feladat is, hogy rudak voltak lerakva párhuzamosan. Mi ezekre merőlegesen indultunk el láb mellett, és amikor a rudakhoz értünk, gazdi parancsot adott. Először az volt a feladat, hogy megálljunk, de úgy, hogy a melső lábaink már a bot túloldalán legyenek, a hátsób meg még nem. Aztán majdnem ugyanez volt, csak egyszer állni kellett, egyszer ülni. Itt gazdi kicsit elkeseredett, mert állásnál mindíg befordultam elé. mivel ideges lett én is átvettem tőle egy kicsit, tehát a hirtelen mozdulatoktól megrettentem. Gazdinak ilyenkor nagy levegő, átgondolni a dolgot, egy kis kéz segítséggel minden simán ment
Volt két labrador retriver, egy zsemle színű és egy fekete, mindketten ivartalanított kanok, Zsömi és Pici. Na velük egy olyan jót játszottam, mint idegen kutyával szinte soha. Az ő gazdiaik is örültek neki, mert állítólag ők is kis kekecek. De mi nagyon egymásra találtunk.

Hozzászólások száma: 2

Írta gazdi (), 2010. November 05. 21:40:25 #723252


Írta eleonora gazdi (__Berti__), 2010. October 11. 17:55:35 #690867

ti már látom az áll parancsnál tartatok Mi mégcsak a követésnél a fordulatokat vesszük.
Nálunk is van egy staffordshire kan kutyus.
(azért éheztettek ki az órára mert a gazdimnak nem fogadtam szót teli gyomorral.Azóta ő etet )