‹‹‹ vissza Nia adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta vorosritty gazdi (Nia), 2010. November 06. 12:38:23 #11738

21. napom a kutyasuliban

Ma is elkísértem a Limót kutyasuliba. most nem ő volt végig kikötve, hanem az óra elején én, aztán meg ő. Késett az oktató, így sok időnk volt szaladgálni, játszani a többi kutyával. Sajna ez nekem nem csaka felhőtlen szórakozásról szólt...de nem csak én vagyok a hibás. Volt két németjuhász, nekünk újak. Az egyikük túl hevesen jött ismerkedni -amit én nagyon nem szeretek- a gazdija hiába hívta, nem hallgatott rá. Én meg jól letoltam, aminek az lett a vége, hogy egy sebet csináltam neki a szeme fölé..gazdi meg letolt miatta. De ez még semmi, mert én annyira fel voltam spanolva, hogy erre jött a másik németjuhász is és őt már figyelmeztetés nélkül lerendeztem. Na ezért kaptam egy naagy letolást, megjegyzem jogosan. Tehát a séta időm fele pórázon telt, és csak jártuk a nyugi köröket, először a pálya szélén, aztán bent a többiek között. Ennek volt hatása, úgyhogy elengedett a gazdi, de nagyon figyelt, hogy nehogy megint valami rosszat tegyek, de nem kellett aggódni, megtanultam a leckét, rendes voltam.
Na, mikor megérkezett az oktató, engem kikötöttek a pálya szélére és onnan figyeltem, ahogy a gazdi dolgozik a Limóval. Nem hisztiztem, de nem is ültem le, hogy készenlétben legyek.
Óra felénél cseréltünk, a Limót kötötték ki én meg mentem a pályára. Láb mellett, ültetés, fektetés, közömbösítés, gazdi próbálta megtanítani az állítást. Hát..ezt már korábban gyakoroltuk, de csak félsikert értünk el. ugyanis menet közben megállok én, de ültetésből nem állok fel, úgyhogy erre a feladatra rá kell feküdni. A végén a behívás siketült a legszebbre. Voltak pici behívások úgy, hogy a csoport egy alagút formájában állt be, és középen kellett a gazdihoz menni. A végén pedig csináltunk egy nagy behívást, miszerint a mező egyik végén megfogták a kutysokat, a másik felére elbaktattak a gazdik és onnan hívták be őket. Mi ezt úgy csináltuk, hogy nem fogott senki, hanem ülve helyben maradtam, parancsszóra, mint a villám, tepertem a gazdihoz.
Óra végi játék után pedig irány haza!

Hozzászólások száma: 0