‹‹‹ vissza Nia adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta vorosritty gazdi (Nia), 2009. October 17. 13:23:06 #2653

5. Ötödik napom a kutyasuliban

Ez valami fantasztikus volt! a gazdi majdnem elpityeredett örömében.
Ugye szokás szerint reggel elbaktattunk a sulihoz, én már szombat reggel eleve izgatott vagyok. Út közben találkoztunk egy pici boxer kölyökkel, a Sziszivel. Kis félős volt még, de összeszagoltunk és nem volt semmi gond.
Az óra elején mindíg van egy kis hancúr, amiben ugyan én még aktívan nem vettem részt, csak pórázon járkálunk ide-oda. De ma kipróbáltunk egy újat. Kaptunk kölcsön egy szájkosarat és egy 10 méter hosszú pórázt. Így egy kicsit jobban eltávolodhattam a gazditól (bár olyan nagyon nem akartam), mégis tudott korrigálni. Még mindíg tanulom a helyes viselkedést, úgyhogy most sem vártunk csodát, egy kis odamordulás, odakapás még mindíg volt. Aztán elkezdődött az óra. Lábhoz, ül, fekszik (ez ma valamiért nagyon nem ment), marad és persze a közömbösítési feladatok. Vagyis úgy kell jönni-menni, hogy a többi kutyához nagyon közel, mégsem szabad összeakadni, meg ilyenek. Csináltunk olyat, hogy mindenki egy nagy körbe állt, minket beküldtek középre, ott kellett ülni, meg maradni miközben a gazdi körbejárt, meg nyugton, fegyelmezetten ülve maradni a gazdi mellett, miközben a többiek a kör széléről befele jöttek és egészen szorosan körbeálltak. Eléggé izgultam, kicsit remegtem is.
Volt két kan, akik állandóan acsarkodtak, egy múltkori órán úgy kellett szétszedni őket. De enm vonta el a figyelmemet és ez jó.
Óra után maradtunk még megnézni, hogy milyen is az agility óra, az oktató mondta, hogy az első alakalom grátisz, nyugodtan részt vehetünk. Na ott történtek a nagy dolgok! Először is, gazdi szentül meg volt győződve, hogy én nem fogok bemenni a csőbe. Egyszer kellett csak bejönnie velem, onnantól sima ügy volt. A másik pedig, hogy játszottam egy idegen kutyával! Díva a belga juhászkutya olyan kis kedvesen, finoman noszogatott, hogy belementem a mókába. Igaz akkor már nem is voltunk olyan sokan, csak kb 6-an.
SZUPERVOLT!Ja, és agyon dícsértek, hogy milyen szép vagyok.
2009. 10. 17.

Hozzászólások száma: 1

Írta bodimelinda gazdi (Sziszi), 2009. October 22. 20:00:46 #157185

Ennek nagyon örülök. Ha így folytatod, egyszer ha találkozunk játszhatunk is együtt!