‹‹‹ vissza Zara adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta 00szilvia gazdi (Zara), 2011. February 09. 19:50:44 #13752

A bunkó, közönséges közterületfelügyelő

Szeretném megosztani a történetemet az emberi primitívségről, amivel ma találkoztunk.
Történt ugyanis a következő:
Ma sétára indultunk Zarával a 6 hónapos dobermannal. Azt tudni kell, hogy mi a lakótelep-övezet (vagy mi) szomszédságában élünk. Nem sokkal azután, hogy kiléptünk a kapun és megkezdtük volna a szokásos sétánkat, elénk pattant egy férfi. Megállított minket. Mivel eddig még mindenki csak Zarát dícsérte, milyen szép, ezért gondoltuk ismét lesz egy rajongója. Önző, öntelt, hiú feltevés volt.
Az "úriember" minden bemutatkozás nélkül közölte velünk, hogy Ő itt a közterületfelügyelő. Majd flegmán, lenézően kérdezte, hogy tudjuk-e, hogy ezt a fajta kutyát csak szájkosárral szabad sétáltatni. Én erre közöltem vele, hogy ezt a fajta kutyát NEM kötelező szájkosárral sétáltatni. Hisz én annak idején részletesen, minden körülményre kitérően utána néztem a helyi önkormányzati rendelet mit ír elő egy dobermann esetén: HÁT AZ ÉG EGYADTA VILÁGON SEMMIT SEM. Ugyanis itt csak a "szokásos" veszélyes ebekre van rendelet. Ő váltig állította, hogy nem. Jól van, mondtuk neki, akkor mutassa meg azt a rendeletet. Hát ő majd megmutatja . OK. Várjuk.
Kérdeztük: Milyen fajta a kutyánk? Válasz: "Hát nem a rottweiler, hanem a másik fajta. Emberünk profi a kutyafajták terén.
Kis szóváltás, majd megjegyezte, hogy Zara egy harcikutya és bármikor nekitámadhat akárkinek . Felvilágosítottam hát, hogy Zara nem harcikutya, hanem őrző-védő munkakutya. Szívesen részleteztem volna neki a különbséget, de emberünk rátért a kutyakakira. Nálunk érdekes módon mindig van zacsi, pedig kerti kutya. Ellenben a lakótelepi kutyákkal, akiket mindenki tudja, hogy nem a séta miatt visznek le...tisztelet a kivételnek, de sajnos nálunk kevés van belőlük.
Mindennek a teteje, hogy legalább 10-szer kérdeztük a nevét, de nem volt hajlandó megmondani. Pedig szerintem egy közterületfelügyelő köteles legalább valamilyen igazolvánnyal is bemutatkozni (szerintem). Ilyen alapon bárki kiadhatja magát annak. Na a végén csak kinyögte a nevét.
Szánalmas ami itt megy Berettyóújfaluban. Nincs normális hely ahová el lehet vinni a kutyát, mindenbe belekötnek. Szerintem itt is csak pénzt akart volna tőlünk. De nem jött össze neki.
Ja és még azt is felhozta nekünk, hogy őt is megpróbálta megtámadni, alig tudom visszafogni stb. Ha látott már valaki 6 hónapos dobit, az a játékra hívást nem támadásnak véli. De itt is látszik hősünk mennyire ért a kutyákhoz.
Szerencsére mikor Zara mellett döntöttünk, részletesen utána néztem ezeknek a dolgoknak. Annyit olvastam a neten az ilyen primitív kötölőzködésekről. Még az állatorvost is megkérdeztük az utolsó oltás után. Ő mosolyogva mondta, hogy úgyse állít meg minket senki sem. Hát igen. Lehet, hogy normális városban, normális emberek nem is tennék. De ez Berettyóújfalu.
Jellemző még, hogy az Önkormányzati Hivatalt is felhívtuk az eset után. Ők nem is tudnak rendeletről, azt se tudják ki itt a közterületfelügyelő, ők igazából semmit sem tudnak...No Comment.
Hát ez történt velünk ma a szokásos sétánk előtt.
Közben még az is eszembe jutott, hogy Zara már az első héten megtanulta, hogy a papírzsepit nem szabad felvenni (ugyanis szép tiszta városunk dugig van szeméttel)...hogy sétálni csak egy gázspray társaságában induljunk el (ugyanis a legtöbb gazda kiengedi a kutyáját, mit sem törődve azzal, hogy nekünk támad. Erre is volt példa egy párszor)...hogy minket senki sem véd meg...stb.
Egy dobermann pedig nem hamis harci kutya, aki mindenkinek nekimegy.
Olyan szívesen megmutatnám őt BÁRKINEK, aki ilyeneket gondol róla, illetve a fajtáróL. Egy kutya sosem hibás. Üzenem mindekinek: A KUTYA SOSEM HIBÁS...OLYAN NINCS, HOGY HARCIKUTYA...MINDEN KUTYA A GAZDÁJA TÜKÖRKÉPE...ÉS MINDENKI ELŐBB MAGÁBA NÉZZEN UTÁNNA SZIVASSON MÁSOKAT.

Zárszó: amikor legelőször nekünk jött egy dög (úgy hogy a gazdája is kinn volt és semmit sem tett), és csak azért úsztuk meg mert beengedett minket egy hölgy az udvarára, akkor megfogadtuk, hogy soha sem fogunk a kutyára szájkosarat tenni. Sőt másnap vettünk egy gázsprayt is.

Hát ennyi lett volna

Utolsó 10 hozzászólás

Írta pizsoma gazdi (Pizsi), 2011. May 28. 12:33:30 #951287

Ismerem azt a közterületfelügyelőt! Engem is mindig megállít, hogy van e zacskóm.. meg összeszedem e..?! Rendeletellenesen intézkedik de nem igazán érdekli a dolog mert nem ismeri a helyi rendeletet. Próbáltam felvilágosítani de reménytelen. Az agykapacitása túl kevés hozzá, hogy felfogja! Amúgy jó hírem van! Az új állattartási törvény tervezetében már nincsenek tiltólistás fajták. Ezután a kutyákat aszerint fogják besorolni, hogy mennyire veszélyesek, hogy hogyan viselkednek, mennyire jól szocializáltak! Mégis van fény az alagút végén?! Zara többé nem lesz "harci kutya"!

Írta májzi gazdi (Bella), 2011. February 20. 11:50:53 #843377

Szia Zara!

Kinek van igaza?:ZARA
Akkor ha egy ember azt mondja magáról hogy közterületfelügyelő akkor az legyen is beírva a "nagykönyvbe"!Hogyha meg a kutyán lenne szájkosár akkor abba kötne bele hogy a kutyának feláll a szőre a felügyelőtől?
És jól mondja Vadmálna:NEVTSÉGES!

Írta kocsisjulcsi gazdi (Jennifer), 2011. February 11. 08:29:07 #832113

Hát ez nevetséges hogy már erre is képes egy ""CSALÓ"".
Zara,nagyon is igazad volt..
Még Zarának kéne szájkosarat tenni a buksijára??.Mire fől??.
Mikor viszem Málnát sétálni és a kis depressziós csiva nekem támad??.Ezek után eszembe sincs szájkosarat tenni az ebere..
Ha más le sz*rja a törvényeket akkor én mért ne??. Na jó azért van bennem tisztelet...
No meg arról nem is beszélve hogy HA AZ EMBERNEK VAN EGY ÁLLATA RAJTA ÁLL A FELELŐSSÉG HOGY MIRE TANÍTJA MEG,HOGY MILYEN HELYEN TARJA AZ ÁLLATÁT,HOGY MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT TARTJA,ÉS HOGY MILYENRE NEVELI.

Mert ha akarom én is nevelhetem a kutyáimat támadásra.Mint egyesek(Tisztelet a kivételnek!).
Nos én is ennyi lettem volna!!
Ügyes voltál nagyon puszi!!

Üdv:A kis család



Írta 00szilvia gazdi (Zara), 2011. February 10. 17:26:24 #831707

Köszönöm mindenkinek a megerősítéseket!!!
Sajnos már számítottunk erre azért is néztünk utánna a szabályoknak...helyesen tettük.
Tudjuk, hogy még sok minden fog érni minket, de állunk elébe
Sajnos mindez a sok sztrereotípiához köthető.
Egyébként ma voltunk a hivatalba. Megígérték, hogy elbeszélgetnek ezzel a jóemberrel, akin amúgy se egyenruha, se azonosító, se karszalag nem volt

Tényleg nagyon sok köszi Nektek a bátorításért

Írta sziszko78 gazdi (KókuszTinaKumquat), 2011. February 10. 07:14:16 #831061

Ne is törődj ezzel a buzgómócsing közterületfelügyelővel...aki szerintem nem is az,csak egy félnótás,aki unalmában kötözködött.

Valóban sosem a kutya a hibás,egy tacskóból is lehet vérengző fenevad,
attól függ,hogy nevelik. Fel a fejjel!!!

Írta Frankó gazdi (Frankó), 2011. February 10. 06:46:59 #831050

Sajnos azt kell mondanom barátom, hogy lesz még hasonlo dolgokban részed,de kitartás. Amíg a városba laktunk (Debrecen) engem nagyon sokszor értek hasonlo atrocitások, de nem kell felvenni. Vannak emberek akiknek kényszer érzete van, hogy beszóljon másoknak.
Nem kell velük foglalkozni!

Írta kistappancs gazdi (Tapi), 2011. February 09. 22:43:27 #830995

Ez felháborító!

Írta 00szilvia gazdi (Zara), 2011. February 09. 19:30:12 #830848

Hát igen...kutyafuttató Nálunk a Berettyó-part lenne, ahol meg a vadász lövi ki...
Kupírozott fül nélkül pedig lehet meg se állított volna. Amennyit ért a kutyákhoz
A vérnyomásunk pedig igencsak a 200-at közelítette. Tényleg nagyon bunkó volt. De ugyanúgy fogjuk sétáltatni a harci ebet ezután is

Írta Sumi gazdi (Boni), 2011. February 09. 19:14:31 #830817

Fú de gyökér volt ez a pasi !
Nálunk is csak büntetnek , kutyafuttató ?!Hohó!!!Egy van az egész városban az is egy bekerítetlen , koszos , sínek melletti helyen van , egy táblát leszúrtak és annyi ......
Olyan gáz emberek vannak , az is ismerős h kiengedik a kutyáikat . Aztán meg nekem van az agresszív vadállat kuvaszom ,aki annyit tett hogy megvédte magát.

Írta vorosritty gazdi (Nia), 2011. February 09. 19:12:31 #830814

Én még sohasem találkoztam közterületessel...
Abból ítélve amit mesélsz, tényleg csak egy kis könnyű pénzt akart keresni. Lehet, ha nem lenne vágva a füled, még arra sem jön rá, hogy "az a másik harcikutya" vagy
Nem semmi ám egy egyszerű séta nálatok.
Ami engem is bosszant, hogy a közterületesnek elvileg az egyik legfontosabb feladatai közé tartozik tudtommal, hogy a szemetelőket figyelmeztesse/megbüntesse...de csak olyanról hallani, hogy azzal foglalkoznak, hogy ki hol parkol és van-e jegyed/bérleted. És természetesen a város tele van szeméttel....

Képzelem, micsoda vérben forgó szemekkel támadhattál rá az emberre, akiről még az önkormányzat sem tudja, hogy kicsoda...vicc az egész, de nagyon hülye vicc.

Sok türelmet és nyugalmat kívánok nektek az egyszerű sétáitok során!