Biztonsági tanácsok

A Blöki.hu vagy az Intenet használata során az általad megadott adatokkal (legyen az kép, név, cím stb.) visszaélhetnek mások és veszélybe sodorhatnak téged. Összegyűjtöttünk egy két útmutatót amit kövess akár az internet akár a Blöki.hu használatakor. Amennyiben új számodra az internet és egyben a Blöki.hu, akkor ezt mindenképpen olvasd el.

Védd az adataidat. Mindig tarsd észben, hogy ne adj meg olyan adatot amivel könnyen azonosítani tud valaki. Ne adj meg személyes elérhetőséget nyilvános üzenetben vagy a fórumon.

Sose találkozz idegenekkel: Kerüld a találkozást azokkal akiket a neten ismersz meg. Ha muszáj egy olyan emberrel találkozni akit online ismertél meg, csak fényes nappal, nyilvános helyen találkozzatok, és ha még nem múltál el 18 éves az egyik szülőd is kísérjen el.

Fotók: Gondolkozz mielőtt felraksz egy képet. Ne tegyél fel olyan fényképet amivel könnyen azonosíthatnak, vagy ami túlságosan kihívó. Mielőtt feltöltesz egy képet, gondolj bele, hogy mit éreznél ha az egyik családtagod látná, vagy a jövendőbeli kollégád.

Gyakran ellenőrizd az üzeneteidet, és a blogod hozzászólásait: Ne válaszolj rosszindulatú, zavarbaejtő hozzászólásokra vagy emailekre. Töröld őket és jelentsd az esetet a Blöki.hu-nak, vagy ha úgy érzed szükséges, a rendőrségnek. Sose válaszolj ismeretlen embereknek, akik személyes kérdéseket tesznek fel.

Ha gyanakodsz, bizz a megérzéseidben: Ha veszélyben érzed magad valaki miatt, vagy kényelmetlenül érzed magad valami miatt itt a portálon, szólj a Blöki.hu-nak, vagy ha kell a rendőrségnek.

Ha bármilyen problémád vagy kérdésed van írj e-mailt az info [kukac] bloki [pont] hu címre vagy keresd meg az oldal adminisztrátorait: Rozit vagy Cicmókot!