‹‹‹ vissza a(z) Kutya fórumhoz

Babézia. Haldoklik? fórum

Írta adam7891 gazdi (Némó), 2012. June 22. 19:03:12 #745160

A kutyámnak is most volt babéziája! Hál Istennek már jól van, eszik, iszik és jókedvű! Nálunk a magas láz volt az aggasztó (41fok), véres pisi elmaradt! Iszonyat levert volt, pedig egy örökmozgó energia bomba! Szerencsére időben vettem észre, mert nagyon ismerem minden kis mozdulatát, láttam a szemén h nem ok valami aztán jött abágyadtság, nem akart odajönni reggel, a kert végében feküdt, pedig minden nap már előre vár az ajtóban. Gyorsan doki, tünetek alapján babézia gyanú! 2 szuri aztán go haza! Éjszaka nem aludtam, vele voltam mert szörnyű rossz állapotban volt a kutya. Hűtőborogatás, itatás (volt h fecskendővel). Reggel 8ra ismét dokinál voltunk, 4 injekció és fél tasak infúzió! Haza, reggel 9től délután 4ig folyamatosan aludt! Aztán vissza a dokihoz a délutáni rendelésre, ott már sokkal éberebb volt és jobban nézett ki. Elmúlt a láz de mivel nem sokat ivott megkapta az infúzió másik felét. Kaptunk antibiotikum tabit, most szedi. Mindenkinek nagyon ajánlom ha már gyanus a kutya gyerünk az orvoshoz, szerencsém h jól ismerem a kutyám mert ő sem biztos h még 1 napot kibírt volna beavatkozás nélkül! És védekezzetek a kullancsok ellen, kerüljön bármibe mert ezt nem kívánom senkinek. És köszönöm szépen Dr. Sághi Lászlónak, a péceli állatorvosnak h ilyen lelkiismeretesen és szakszerűen kezelte őt, nélküle már nem lenne velem Némó.

Írta HannibálTM gazdi (Hannibal), 2011. September 07. 08:50:33 #588331

A babézia mindig gyors:(,kb 48 óra alatt elviheti a kutyust.Nekem 2 is elkapta,de mind a két esetben szurival oldotta meg a doki,infúzió nélkül és 12 óra múlva semmi baja nem volt.A sötétedő pisit kell figyelni,ha bágyadt.Bebarnul,mert vért ürít.

Írta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. June 18. 19:04:44 #520124

Szia Rambó Gazdi!
Sajnálom hogy Rambó anyukáját elütötték Kyra is egész jól van már. Kapott mézes kamilla teát inni, amiből ivott is. Enni nem akart idág, csak egy - két szem tápot, mert én adtam a szájába. A doki nagyon rendes lelkiismeretes. Sajnos az utolsó vér és vizelet mintája alapján valami történt a veséjével, ami remélem csak átmeneti

Írta rambokira gazdi (Rambó), 2011. June 18. 18:43:38 #520108

Szia Kyra gazdi! A Rambó anyukája is volt babéziás nem tudom pontosan mit adtak neki de két nap ott kellett hagyni a dokinál kapott infúziót és meggyógyult.Ő már a harmadik nap semmi jelét nem mutatta hogy beteg volt egyáltalán. Pedig mikor bevittük a dokik azt mondták hogy nem sok esélyt adnak neki, de ők mindent megpróbálnak.
Nem tudok nyilatkozni hogy maradandó károsodást szenvedett e mert rá 5 hónapra sajnos elütötte egy idióta.
Remélem ti jobban vagytok és mielőbbi jobbulást!

Írta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. June 18. 16:52:01 #519998

Sziasztok! Kyra tegnap este került a kórházba és kapott vért meg infúziót, sajnos még mindig válságos az állapota De szeretnék érdeklődni kinek milyen tapasztalatai vannak...milyen extra (csoda szert) gyógymódot alkalmaztatok, mennyi időbe tellett a teljes felépülés, maradtak e maradandó károsodásai a kutyának.
Válaszotokat előre is köszönöm.

Írta Morfi gazdi (Morfi), 2011. April 23. 09:08:01 #492852

Szia!
Mi kétszer voltunk babéziásak
Nem ritka az ilyen gyors lefolyás, nálunk 2-3 óra alatt döntötte le a lábáról. A dokinak azonnal infúzióra kellett volna kötni....
Én ajánlom a Trovet Hepatic tápot (mi is ezt kaptuk), amit nem fog szeretni, de muszály és mellette kapjon napi egy kávéskanál Máriatövisolajat reggel kaja előtt!
Ezek apró dolgok, de hasznosak
Remélem azóta jobban vagytok

Írta Diuska89 gazdi (Benji), 2011. April 21. 19:47:34 #492354

Babézia tapasztalatok? Tegnap reggel előreesett a kutyám 3.szemhéja. Voltunk dokinál,előjegyzett holnapra műtétre,adott gyógyszert. Este találtunk benne egy kullancsot. Nem evett, de ezt betudtuk annak,hogy borzalmasan nézett ki a szeme,és az fáj neki, mert egyébként jókedvű volt. Ma reggel szintén jól volt, délutánig bent hűsölt, gondoltam a meleg miatt,mert vnem szereti. Aztán egyszercsak barnát pisilt,és akkor már tudtam,hogy babézia. ( az olyan 4 felé volt, de egyébként ekkor még jól volt,evett is ). Hívtam az orvost. 7kor jött ki, addigra a kutya zihált, nem akart felkelni, támolygott. A doki szerint nagy a baj. Azt mondta ritka az ilyen hirtelen lefolyású babézia.
Az éjszaka a sorsdöntő. Vagy túléli,vagy....
Tapasztalatok?
Mire számítsak?

ugrás az oldal tetejére

A fórumokhoz csak blöki.hu tagok szólhatnak hozzá!
A fórumokhoz történő hozzászólással elfogadod a fórumszabályzatot.

bjVobWxsMzQyNXVzNGg0NTFoaHRwdmpqazY=