‹‹‹ vissza a(z) Kutya fórumhoz

Futtató vagy rémálom? fórum

Írta Morfi gazdi (Morfi), 2011. June 03. 12:32:08 #510697

Na igen mi is jártunk már így Nálunk egy vénember játszotta el ugyanezt a tüzelő szukájával 3 kan mellé hozta be, mondván úgyse hagyja magát Mikor a kanok összeugrottak, persze úgy eltűnt, mintha sose lett volna ott.... azóta nem hozza be, ha tüzel, de azt semmi pénzért nem hagyná ki, hogy elsétáljon a futi mellett vele még meg is jegyzi, hogy de aranyosan sipoltok fiúkák attól még, hogy nem hozza be, még ugyanúgy összeugranak a fiúk, de ez nem érdekli

Előzmény: #510682

Írta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. June 03. 11:35:42 #510682

Pesten anyukámék futtatójában egy lány a tüzelő lány kutyáját vitte be a futtatóba És persze nem érdekelte, hogy az ő üdvöskéje okozza a balét, meg, hogy a kanok össze verekedtek, meg már 3 héten át nem is hozták be őket.... És mikor mondtuk neki hogy miért csinálja ezt akkor : "Háááát tüzel...nem tehetek semmit"

Írta Morfi gazdi (Morfi), 2011. June 03. 11:14:45 #510675

Annyit hozzátennék, hogy az nagyobb baj, hogy nem hozzáértő ember egyáltalán minek vesz magához kutyát? Se pincsit, se semmilyet ne tartson minda saját, mind a más kutyáját veszélyezteti a felelőtlenséggel

Mi a minap jártunk úgy, hogy egy kan spanit akartak behozni a futiba. Én szóltam, hogy nem annyira jó ötlet, mert az enyém elég domináns és ahogy elnézem a spani is az és ebből gáz lesz... a gazni nem hallgatott a szép szóra és behozta mivel az enyém a mellette levő 5 szukát védte, így ledominálta a másik idegen kant és a gazdi halálosan megsértődve, hangosan anyázva elszaladt pedig én szóltam előre és ráadásul semmi baja nem lett (Morfi nem bánt, csak leteperi az ellenfelet).... teszem hozzá én fogtam az enyémet, míg ő hagyta, hogy a spani megtámadjon minket
Szóval néha hiába szólsz, a sok okos le se szarja, utána meg vérig sértődik Ne így légy okos....

Előzmény: #509917

Írta kapanyányimonyók gazdi (Töki), 2011. June 02. 13:51:54 #509917

Mi nem rég költöztünk kertes házba, de itt meg az a baj, hogy tömve van a környék önsétáltató- és kóbor kutyákkal. Az én kutyám pedig nem támad, de ha kötekednek vele, nem áll jót magáért.

Amíg Budapesten laktam, a kutyafuttatók és a parkok is kihoztak a sodromból, ill. az ottani kutyások. Normálisnak vették, hogy - ahogy itt is elhangzott - felajzott, túlpörgött kutyát bevisznek, nekiállnak a többi gazdával trécselni, a kutya több száz méterre tőlük. Amikor pedig nekimentek a kutyámnak (többnyire agyonkényeztetett pincsik, tacsik, snacik), a gazdák helyre se tették a sajátjukat, csak legyintettek, hogy "majd elintézik maguk közt", vagy "ejnye Picúr".

Igazából az ilyenektől megy el a kedvem a kutyatartástól, hogy az ember folyton stresszelhet, vidéken képtelenség kutyát sétáltatni, a város pedig tele van idiótákkal. Ennél már csak azt utálom jobban, amikor az ilyen hozzá nem értő emberek nem tacsit-pincsit, hanem rotit vesznek

Írta kapanyányimonyók gazdi (Töki), 2011. June 02. 13:47:35 #509915

Szia!

Nem Budapesten, a XII. kerületben történt az eset? Csak mert ismerek egy ugyanilyen hülye nőt a vérdomina németjuhászával, ők a Csörsz utcai futtatóra járnak.

Előzmény: #506279

Írta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. May 31. 12:02:40 #508841

Igen sajnos hajlamos vagyok utópista gondolatora... És tudom, hogy ettől még messze állunk. Remélem az Állatvédörség meg a Fehér-kereszt majd indítványozni fog hasonlót, de sajnos úgy hallottam, hogy egy kicsit megakadtak de remélem hamar túlszárnyalnak a kezdeti nehézségeken

Előzmény: #508837

Írta Szendyke gazdi (Macika), 2011. May 30. 15:10:41 #508356

Igen Morfi, már hála az égnek nagyon jól vagyunk. Nem jelentettem fel a Gazdát, mert Volt kissebb nagyobb bajom...azon aggódtam, hogy túlélje a kutyám... Amúgy Gófrinak is Igaza van meg Kyrának is, mert Gófrinak: Valóban ha megbízol a kutyádban és tudod, hogy milyen helyzetben hogy reagál, akkor minden ok, de viszont, ha tudod azt hogy esetleg rá támad valakire vagy rosszul reagálna egy helyzetre, akkor pórázra raknád. Amúgy Én is nagyon sokszor szívesebben vinném Póráz nélkül sétálni Macikát, de a saját biztonsága érdekében nem merem, mert ő barátkozik mindennel, de sok kutya meg egyből támad. Kyra meg amit mond, szerintem egy fantasztikus dolog. Az, hogy Kutya jogosítványa van a Gazdinak...én ezt nagyon jó ötletnek tartom. Itt is be kéne vezetni! És Gófri ha belegondolsz, nagyon jó ötlet, mert amég nem történik valami a kutyusoddal addig el sem tudod képzelni, hogy mit él át ilyenkor az ember. Én azt hittem meghalok, ha bármi történt volna!

Előzmény: #507350

Írta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. May 30. 10:22:48 #508289

Én csak a tapasztalataimat írom le! Már egy jó ideje Németországban élünk, itt létezik egy olyan dolog hogy Kutya jogosítvány, a gazdénak és kutyájának tanúbizonyságot kell adnia arról, hogy "jó páros" Vannak elméleti és gyakorlati feladatok, ha nem sikerülnek mennek problémás suliba... Igen azt tudom hogy a Husky külön kategória, de itt jobban szocializáltak a kutyák mint otthon... és szerintem ez a szigorúbb szabályoknak is köszönhető.

Előzmény: #508265

Írta Morfi gazdi (Morfi), 2011. May 28. 15:02:38 #507350

Sajnos láttam már én is ilyet, ráadásul ott egy süket, agresszív kankutyát vittek be a többi közé és a gazdinak fingja nem volt, mit is kellene tenni..... Mi szedtük le a kutyáját a megtámadott szuka (!) kutyáról Itt legalább annyi esze volt a nőnek, hogy hazaszaladt az oltási könyvért meg pénzért és segített a másiknak

Sajnos sok a felelőtlen ember, ezért nagyon kell figyelni hova viszi az ember a kutyagyereket és kit enged be mellé

Remélem azóta helyrejöttetek?

Előzmény: #506279

Írta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. May 26. 12:55:06 #506287

A futtatókkal az a nagy probléma, hogy a gazdik azt hiszik, hogy sétáltatást helyettesítik. És a sok kutyának a felesleges energiája agresszióba torkollik. Az se megoldás mint annál a nézetjuhásznál... Én valamilyen vizsgához kötném azt hogy szabadon mászkálhasson a kutya vagy sem. Ha ez a vizsga meg van ok de ha nincs és szabadon van a kutya nagyon megbüntetném. A vizsgát szocializáltságra és alapengedelmességi feladatokra építeném és akiknek nem sikerül azoknak kötelezően olyan suliba kéne járnia mint a cerberos ahol problémás kutyákkal foglalkoznak!
De ez úgy sem valósul meg....

Írta Szendyke gazdi (Macika), 2011. May 26. 11:23:49 #506279

Amit mondasz az agresszív kutyákról, teljesen helyén való. Sajnos kb. 2 hónapja Macikámat az utcán megtámadta egy Nagy németjuhász, aki amúgy nagyon okos állítolag, mert a gazdája folyton ezt hajtogatja...na és megtámadta a kutyámat, úgy, hogy Macikának lett egy 7cm-es hasadás a hasán 12 öltéssel tudták összevarni, a hátán lett egy lyuk, azt bekötözték, meg vagy 1 hónapig sántikált, mert a lábát is megharapta. Hozzá tenném...a Németjuhász elengedve, Gazdi mögötte 50 m-re annak ellenére, hogy látta mi történt, teljes nyugalommal sétált felénk. Miután a kutyámból ömlött a vér, és nem éppen illedelmes szavakkal kiosztottam kedves Gazdát, és Feljelentéssel fenyegettem, a reakciója csak egy váll rántás volt, és hogy: - Most mit csináljak vele, ő nem egy gyerek, akinek ha ráütsz a kezére többet nem fogja csinálni. Hát ezek után Gondolhatjátok, hogy hogy Kifordultam magamból, miközben a Macikám sebeit próbáltam lefogni, hogy ne vérezzen el és vártam a kocsit, hogy rohanjunk az állat klinikára. ÉS A PLÁNE AZ EGÉSZBEN, HOGY A NŐ AZÓTA IS PÓRÁZ NÉLKÜL SÉTÁLTATJA A KUTYÁJÁT... BÁNOM MÁR, HOGY NEM JELENTETTEM FÖL!

Előzmény: #505912

Írta Morfi gazdi (Morfi), 2011. May 25. 12:35:23 #505912

A kutyapiszok összeszedésével kapcsolatban, annyit tennék hozzá, hogy nem csak a futtatóban kell összeszedni, hanem mindenhol!!!
És fontos, hogy ne várja senki, hogy legyen kirakva zacsi! A kutyához kötelezően hozzá tartozó dolog, a nyakörv és póráz mellett a zacskó is!
Akinek kutyája van mindíg tartson magánál zacsit!!!

Az agresszív kutyákkal kapcsolatban érdemes lenne felhívni gazdi figyelmét, hogy mielőtt új társaságba viszi a kutyát illik megkérdezni, hogy beviheti-e? Ez amúgy is alap. Ha sérülést okoz ugyanis a kutyája, akkor a törvény értelmében őt veszik elő, arról nem is beszélve, hogy elég drága mulatság az okozott kárt megtéríteni ( a lelki sérülést sajna nem tudja ).... Összeszokott falkába, amúgy is nehéz, szinte lehetetlen új, felnőtt, esetleg szocializálatlankutyát beszoktatni

Írta Szendyke gazdi (Macika), 2011. May 25. 00:17:42 #505858

Sajnos elértem arra a szintre, hogy már nem merem sehova elvinni a kutyámat, ahol netalántán több állat egy helyen van huzamosabb ideig. A kutya futtatók is ezek közé a helyek közé tartoznak. Néhányan még arra sem hajlandóak, hogy felszedjék OTT a dolgokat, de hozzá teszem, nincs is kirakva zacskó. A másik kedvencem, amikor a 2 részes futtatóban a nagyobb részbe sokan vannak, mire bejön egy Gazdi olyan kutyával, aki mindenkire rátámad, és a 12 kutya mehet át a kis futtatóba. Most ez akkor, hogy is van?

ugrás az oldal tetejére

A fórumokhoz csak blöki.hu tagok szólhatnak hozzá!
A fórumokhoz történő hozzászólással elfogadod a fórumszabályzatot.

ZmU2c3MxcGV1NGcydDh2NDlqcTBqaWRoYTA=