‹‹‹ vissza a(z) Kutya fórumhoz

Kiskutya kontra nagykutya fórum

Írta Sumi gazdi (Boni), 2011. July 24. 19:54:49 #553225

Az ilyen agresszív viselkedésű kiskutyák egy része azért ilyen mert nincs megfelelően szocializálva a nagyokhoz.Egy megfelelően szocializált kiskutya nem fél . Mi találkoztunk ilyen yorkival , tündérke a kutya nem agresszív , nem fél , nyitott.
Csak ugye gazdik egy része leviszi a kiskutyát , meglát egy nagyot , egyből kapja fel hogy jaj fel ne falja , ebből mit lát a kicsi . Ú a nagytól fél a gazda akkor azt morogjuk meg , zavarjuk el. Nem tudja hogy kell viselkedni a nagyokkal szemben.
Nekem pl. kuvasz keverékem , kan kutya . Soha nem bántott nála kisebb kutyákat (ivaros kant sem ) , ha kellett egy idő utána rendre utasította de egyébként esze ágában sem volt , szerintem nem is érzi őket vetélytársnak . A nagyobb kanoktól már nem tűri már a morgást sem . Őket leszorítja de utána egyszer nem bántotta őket .

Írta barbieb4 gazdi (Babú Tappancs), 2011. July 24. 14:23:05 #552811

Mi lenne ha én kiengedném a kutyámat és ugyan ez lenne??Ő csak az orrát tudja kidugni a kerítés alatt , de az párszor véres lesz.Nagy megelégeltem ezt.Szerintem akinek kistermetű a kutyája és ezt csínálja rendesen kínozza a nagykutyát.Az enyémet is. Nekem ennyi a véleményem.

Írta barbieb4 gazdi (Babú Tappancs), 2011. July 24. 14:19:13 #552807

Ide nekem is lenne pár szavam ;)
Nálunk Tappancs szabadon mozog a kertben kapun belül.De sokszor az utcánkban kis-közép termetű kutyát sétáltatnak póráz nélkül. (ezzel még nem lenne baj.)A gazda egyedül felsétál az utca tetejére nem törődve mit csinál a kutya.Addig a kutyája össze-vissza futkos az utcán, harapdálja a kutyákat, agresszivitást kelt bennük. Pár kutya amelyik ki tud bújni a kerítés alatt kirohan és verekszenek.A gazda ekkor felér az utca tetejére és felhívja a kutyáját.Az boldogan felrohan és sétálnak haza. Naponta 2x-3x eljön így pár kutyás és mindegyik ezzel a módszerrel.Van ennek értelme???Olyan agresszívak lesznek a kutyák hogy nehéz őket megnyugtatni.Ráadásul véres az utca mindig mert összeverekszik pár kutya.Én ezt az ablakból nézem, és eltátom a szám.

Írta wandus gazdi (Maci), 2011. July 10. 22:26:53 #541316

Sziasztok!
Nekem is van egy pici kutyám, 7-8 kiló, és egy 37 kilós golden retrieverem.
A kiskutyám elég agresszív a nagyhoz, már mint úgy értem, ha apportozok velük. És a kicsi rátámad a nagyra. Viszont a nagy rá se ránt.
Én szinte majdnem mindig póráz nélkül sétáltatom a kutyáimat, de ha hívom őket akkor rohannak egyből hozzám. Ettől is függ.. szerintem... Hogy hallgatnak a gazdijára. Viszont amikor jön velünk szemben egy kutyás, akkor én is pórázra teszem őket, a nagy kutyám szinte észre sem veszi a másik kutyát... Viszont a kicsi... ugrana neki,és morog rá..

Írta koviréka0323 gazdi (_Pajti_), 2011. July 10. 13:12:26 #541102

Helló,
Én valamennyire szerencsésnek mondhatom magam,mivel a töpszli-dakszlim sosem akart séta közben nekimenni másik kutyának.
De volt egy olyan tapasztalatom,mikor egy pitbull terrier(kerítésen belül,12-szer akkora mint Pajti) megugatta Pajtit,Pajtás ledermedt,és nem bírt egy komplett ugatást kicsikarni magából,elkezdett vinnyogni.Szóval Pajti inkább félős kiskutyák közé tartozik.

Szóval Pajti földre tudna kényszeríteni egy Dán dog-ot?Nem.
És egy dán dog földre tudná kényszeríteni Pajtit?Igen.




(De ettől lehetnek szelíd nagykutyák,akik nem bántanak,és lehetnek agresszív kiskutyák is,akik tőlük nagyobbakkal kötekednek...)

Írta Tihamér gazdi (___Tihii___), 2011. July 10. 03:39:52 #541043

Szia!
Hát nálunk nem szokott senki sem szájkosárral sétáltatni és majdnem minden kutya elvan engedve ...én kiskutyás vagyok és nekem sem egyszer vagy kétszer volt olyan "élményem " hogy a nagykutya megtámadta az enyémet ...egyszer egy staffi a második egy labrador a harmadik meg fekete keverék ... szóval ez nem mindig ugy van hogy a kiskutyák az agresszívak ... Van egy olyan történetem is hogy elvolt engedve a nagykutya és mágtamadott egy westit állatorvoshoz kellett vinni a doki azt mondta hogy szerencséje van hogy túlélte !
Szóval a nagykutyák is elég sok kellemetlenséget okoznak!!!

Írta i-bear gazdi (Kiwi), 2011. June 30. 21:26:04 #533159

Tisztelt Gazdik!
A véleményetekre lennék kiváncsi. Egy nagyon kedves barátomnak kellemetlenségei vannak kutyasétáltatás közben, ezzel kapcsolatba szeretnék hozzászólásokat, véleményeket, észrevételeket, esetleg saját tapasztalatot.
A barátomnak igen nagytestü kutyája van (60 kg) mindig pórázon viszi sétáltatni a kutyust. Sétáltatás közben igen sokszor kerül (néha veszélyes) helyzetbe, mégpedig a kiskutyák miatt. Én is nem egyszer nem kétszer tapasztaltam, hogy akinek kiskuytája van póráz ill. szájkosár nélkül sétáltat. Megdöbbenve tapasztalom, hogy nem a nagytestű kutyákkal van itt a probléma, hiába vannak ők beállítva agresszív, veszélyes, vérengző fenevadaknak, a kiskutyák sokkal hamarabb megtámadják a nagykutyákat. Miért gondolják a kiskutya tulajdonosok, hogy ők külömböző jogokkal vannak felruházva pl.: póráz nélküli, szájkosár nélküli sétáltatás!!! Ebből igen sok konfliktus helyzet alakult már ki, mikor a kiskutya támadt ránk. Minden esetben a barátom szóvá tette, hogy miért nincs megfogva a kutya ( az övé mindig pórázon van) és MINDIG a kiskutyások voltak felháborodva és fenyegetőztek. Úgy érzem hogy mi elkövetünk mindent annak éredkében, hogy ne történjen baj, akkor ők miért érzik, gondolják úgy, hogy nekik kiváltságaik vannak. Ezzel kapcsolatban várok észrevételeket, személyes tapasztalatokat, tanácsokat.
Előre is köszönöm.
Ildi

ugrás az oldal tetejére

A fórumokhoz csak blöki.hu tagok szólhatnak hozzá!
A fórumokhoz történő hozzászólással elfogadod a fórumszabályzatot.

cnZlMDM3bnJtbWZ2Ymc5N2U1M2swNzY0MDU=