‹‹‹ vissza a(z) Macska fórumhoz

Almok fórum

Írta Fluffy gazdi (Fluffy), 2010. September 26. 17:49:00 #388481

Nekem is olyan wc-m van, viszont mivel én elég nagy méretű macsek leszek, így lehet hogy majd még nagyobb kell, mint ami most van.
Az én wc-m a fürdőszobában van egy szőnyegen, mikor kiugrok mindig jön ki velem alom és még játszani is szeretek vele, cipelem a szemeket ide-oda, amit anyu és apu nem szívlel igazán, de nekem akkor is jó móka! Bár ha kapok egy fülpiszkálót, akkor azzal sokkal boldogabb vagyok ám!

Előzmény: #388347

Írta Fluffy gazdi (Fluffy), 2010. September 26. 12:21:36 #388292

Szia! Én már 5 hónapos vagyok, de még mindig kísérletezgetünk az almok terén, valahogy egyik sem az igazi. Azt olvasni a neten az almokról, hogy 2-3 hetente elég totálisan lecserélni, addig meg naponta a belepiszkításokat kell csak kiszedni. De ha az alom nem összetapadós, akkor a pipit elég nehéz kiszedni, hacsak nem szedjük ki a fele almot... És így egyáltalán nem gazdaságos, ha meg benne hagyjuk, akkor büdös.
Mi jelenleg antibakteriális almot használunk, a Sophisticat-et, de úgy döntöttünk legközelebb a szilikonosat próbáljuk ki. Ennél már csak a szilikonos a drágább, szóval ha az se jó, akkor totál mindegy, hogy mit használunk, akkor jöhet az olcsó is és 2-3 naponta lecseréljük az egészet legfeljebb.
Ami a szagok mellett még zavar, hogy mindig nagyon szétszóródik az alom, reggel-este simán lehet porszívózni...
Amúgy a szilikonosan nagyiék nagyon ajánlják, ők azt használják a vadászgörényükhöz és azt mondják totál szagmentes, még ha teli van pisivel akkor is. Meg azt is mondják, hogy tovább tart, mint egy ugyanakkora mennyiségű másféle alom. Persze jóval drágább. Ja, és azt is mondják, hogy ezt nem hordja szét a lakásban, nem tapad hozzá a tappancshoz. Szóval mi reménykedünk, hogy ez végre jó lesz. Csak már nevetséges, hogy hiába a legdrágább macskatápokat kapom, az alom így is sokkal-sokkal többe kerül... Azt hittük a kajcsi lesz a drága.
Sok sikert neked is a próbálkozáshoz. Annyit még megemlítenék, hogy az ilyen faforgácsos pellet-et ki se próbáld, ha zavar a szemét, mert a nedvet extrán szívja, de minden csupa szemét tőle a lakásban.

Előzmény: #388027

ugrás az oldal tetejére

A fórumokhoz csak blöki.hu tagok szólhatnak hozzá!
A fórumokhoz történő hozzászólással elfogadod a fórumszabályzatot.

MDJtdHBmNDYxMGNoYjh2aGJwdGt1bjR1MDc=