‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte nelluna gazdi (Luna), 2011. December 22. #1025

Veseelégtelenséget diagnosztizáltak a kutyusomnál. ez mivel jár?

6 hete szült, de hétfőn elkellet vinni az orvoshoz, mert hányt és ismét elkezdett vérezni. azonnal ivartalanították. ami furcsa volt, hogy az egyik doki ezt mondta: "jól sejtettük, ciszta volt a méhén", a másik pedig: "sajnos placenta darabokat találtunk a méhében" gyanús volt, de csak az érdekelt, hogy rendben van-e. alig bírt felébredni, hazahoztuk. ma már csütörtök van, kedden 3x, tegnap 1x hányt, alig evett. ezért ma visszavittük a dokihoz. vérvizsgálat után kiderült a baj

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. December 23. #6155

Mindenképp vérvizsgálat kéne, mert előfordulhat hullamérgezés miatt rakoncátlankodik a veséje, de ami roszabb ha kezeletlenül marad, akkor a többi belső szerve is károsodhat. Az ivartalanítás során maradéktalanul eltávolították a méhét, tehát nem maradhatott benne semmi már, de amíg a halott kölyök a méhben bomlásnak indult, a kutyád véráramába kerülhettek a toxinok.

Időben való diagnosztizálás és kezelés esetén száz százalékosan felépül a kutya, viszont volt már olyan esetünk is amikor későn jöttek rá mi a probléma és menthetetlen volt már sajnos.

Én rácsörögnék a helyedben még akár ma is egy másik orvosra elmondani neki mi a helyzet, mit javasol.

Ha pestiek vagy közeliek vagytok, akkor őket nagyon tudom javasolni, 0-24 es állatkórház, rengeteg védencünket itt mentették meg.

Dr. Juhász Tamás kisállatklinika 11.ker.

http://www.drjuhasztamas-allatkorhaz.wlap.hu/

Válaszolta nelluna gazdi (Luna), 2011. December 22. #6147

A kérdező hozzászólása:

Ja, és köszönöm a választ!

Válaszolta nelluna gazdi (Luna), 2011. December 22. #6146

A kérdező hozzászólása:

Veseelégtelenséget diagnosztizálták. Sajnos tényleg egy kölyök halva született. Voltunk vizsgálatokon és minden rendben volt.
Ma elkezdtük el az infúziót. Holnap reggel is vinni kell, és szombaton is. Az utolsó infúzió adag után újra megnézik a vérét.

Mi lesz, ha nem javul? Van ilyen tapasztalatod?

Hétfő óta nem evett

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. December 22. #6137

A vemhesség során voltatok ultrahangon, vizsgálatokon?

A műtét után az normális, ha másnap reggelig hány a kutya akár sárgás folyadékot is, ez az altató és a gyógyszerek hatása.

Diétára kellene fogni, mert maga a műtét, illetve a vemhességgel főleg a betegséggel járó mellékhatások nagyon kimeríthetik a szervezetét.

Speciális, májbetegeknek való tápot ehetnek csak, semmi emberi kaját ne adjatok neki. Én a biztonság kedvéért azért a leleteit megmutatnám egy spceialistának is, hogy ne legyen további gond, főleg ha a cisztát nem vették időben észre az orvosaitok.


A placenta darabok azt jelenhetik akár, hogy egy kölyök elhalt a méhében, ennek következtében lehet akár hullamérgezés is, ami károsítja a szuka belső szerveit amíg nincs kezelve. Erre is rákérdezhetnél, hogy kizárták-e ennek a lehetőségét.