‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte rexsona gazdi (Szultán), 2011. December 25. #1033

Mi a véleményetek?a szilveszteri durrogtatás átvészeléséért merjek nyugtatót adni a kutyámnak,a gyógyszert állatorvos adta?

Szultán kutyám nagyon fél szilveszterkor,a zajok miatt.azon felül hogy szinte sehova nem tudok elmenni ,sajnálom nem tudom mit tegyek ezért beengedem a lakásba.az idén azt gondoltam adok neki nyugtatót,már beszereztem az állatorvostól,csak az a baj vacillálok hogy beadjam neki ??nem lesz valami baja?ha valakinek van tapasztalata ilyen téren válaszát előre is köszönöm.

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sumi gazdi (Boni), 2011. December 27. #6224

Lehet lepontozni teljes nyugalommal a válaszom ..
De ne biztass mást is a hülyeségre ! A cikk azt írja hogy akkor jutalmazzuk a kutyát ha MAGABIZTOS!!! itt pedig az volt a kérdés hogy ha fél mit tegyünk !
Ha félős kutyának kaját adsz azzal csak megerősíted benne hogy jaj de jó hogy félsz .
Lehet neked elmagyarázta az edző hogy ne csak tuszkold a kutyába a kaját hanem feladattal vond el a figyelmét és ha nyugodt és megcsinálja csak akkor jutalmazd. És te így is csinálod és ezért működik . De , te csak azt írod hogy nyomom a kutyát kajával és ez a jó , más ugyanezt megteszi és a kutya ugyanúgy fél mint azelőtt.

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2011. December 27. #6221

http://www.haziallat.hu/kutya/viselkedes/kutya-tuzijatek-fobia/3372/
Ezt nézd meg.

Válaszolta Sumi gazdi (Boni), 2011. December 25. #6189

Most írta le Szonja hogy nem nyugtatjuk a kutyát ilyenkor ,mert csak ráerősítünk erre a félős viselkedésre , ha amikor megijed akkor kap enni megint csak dettó ugyanaz lesz mintha nyugtatgatjuk.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2011. December 25. #6187

Nem értem miért lett Szonja válasza lepontozva? Szerintem teljesen jó válasz.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. December 25. #6179

Hogyne!

Ezek azok az óvintézkedések,amelyeket ilyenkor javasolunk minden gazdinak megtenni, elkerülendő a bajt,sérülést,szökést:

- MINDEN KUTYÁBA REGISZTRÁLT MIKROCHIP! ( http://www.petvetdata.hu itt lehet ellenőrizni,hogy regisztrálva van e a tiétek.)
- Minden kertben lévő kutyára nyakörv, azon biléta a gazda telefonszámával,címével. ( mister minitben kb 1000ft a fém csont,távolról is jól látható)
- KUTYÁT SOHA NEM NYUGTATUNK! HA IJEDŐS, ZÁRJUK BE.
- Az nap az ijedős kutyákat nem etetjük, az idegesség miatt 100% a hányás.
- még képzett kutyát sem sétáltatunk póráz nélkül, ugyanis egy mellette felrobbanó petárdára még egy képzett kutya is rosszul reagálhat.
- félős kutyákat érdemes orvos által felírt,adott nyugtatóval lenyugtatni,( PL: FRONTIN TABLETTA)betakarni, békén hagyni.


Tehát amennyiben a ti állatorvosok írt fel neki,vagy javasolt nyugtatót add be nyugodtan neki, sokkal könyebb számukra hogy a nyugtató hatása miatt az ingerküszöb megemelkedik, nem stresszben éli meg az egész estét, hanem alszik egy nagyot.

Sokat tudsz segíteni ezen továbbá, ha a nyugtató mellett te se aggódsz miatta, ugyanis érzékeny állatokról lévén szó reagálnak a te hangulatváltozásaidra is. ha aggódsz, ő is aggódni fog.

Érdemes az enyhébb nyugtatókat (Frontint pl.) már reggel elkezdeni adagolni, 20kg/tabletta így egész nap egy fokozatos nyugodtságot ad a kutyának, és nem üti ki mint sok más nyugtató (sedalin többek közt.)
Minden ijedős kutyának javasolom a nyugtató haszálatát, legyen az akár orvos által felírt, akár természetes anyagokból készült gyógynövény főzet, ugyanis a legtöbb esetben (90%-ban) a gazda által rosszul lereagált cselekvések miatt válik a kutya félőssé,ijedőssé.