‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Zittyke gazdi (Blökii), 2011. December 27. #1045

Mit tegyek, hogy a cicának hamar elmúljon a tüzelése??

Cicám tüzel, és még nincs ivartalanítva, és azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e tüzelés ellen valami tablettát, vagy egyéb ilyesmit kapni, hogy hamarabb elmúljon a tüzelése! ötletek nagyon várom..köszi mindenkinek!

kategória: macska, válaszok száma:6, kérdés értékelése:-4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rexsona gazdi (frici), 2011. December 29. #6249

Én nem javaslom a fogamzásgátlót ,és hidd el tapasztalatból mondom.A gazdi se gondolta át és Picikének a tüzeléskor tablettát adott.Nem telt el sok idő bágyadt volt Picike valami gennyes folyt belőle ,tehát irány az állat orvos.Vizsgálatok,ultrahang,és máris monták a diagnózist .méh gyulladás!!!!!Azonnali műtét kellet,mert olyan súlyos volt.Hálistennek nem lett semmi baj ,meggyógyult,és megoldott lett az ivartalanítás .A gazdi nagyon bánta hogy a gyógyszer mellet döntött és kitette Picikét ennek a tortúrának,eleve az ivartalanítással kellet volna kezdeni.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. December 28. #6232

A fogamzás gátló nem rövidíti meg a tüzelési időszakot, csak arra jó, hogy ne legyenek kölykök, illetve az implantátum beültetésével még tüzelés előtt lehet eltolni a tüzelési időszakot egy hónappal, de a nagy hormon tartalom miatt egyébként sem javasolt, nálatok meg tüzelés közben végképp nem segít.

Tüzelés közben csak nagyon sürgős esetben ivartalanítanak, egyébként nem mert könnyedén elvérezhet az állat a műtét közben,jóval több a fertőzés,komplikáció esélye.

Tüzelés után 2-3 héttel javasolt az ivartalanítás, addigra rendeződnek nagyjából a hormonok, apad vissza a tejcsatorna is.

Válaszolta Sumi gazdi (Boni), 2011. December 27. #6223

Tüzelés közben az állatorvosok nem ajánlják az ivartalanítást , kockázatosabb a vérzés miatt !
A fogamzásgátló pedig nem fogja szerintem megrövidíteni a tüzelését .
Ha vége ennek a tüzelésnek az a legjobb ha elviszitek ivartalanítja a doki.

Válaszolta Tinus9 gazdi (Lili), 2011. December 27. #6218

Fogamzásgátlót is lehet venni.