‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte boborja gazdi (mazsola), 2012. January 14. #1082

Szőrtüszőatka gyógyitása

De mivel már egy csomó dolgot kiprobáltunk de eredmény semmi.kérnék jó tanácsot!

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta borostimea gazdi (Akira), 2012. August 26. #9458

Nálunk immunovet vitamin vállt be,kaptunk sampont is de az nem igazán használt, +advantix egy hét múlva már látványosan javult az állapota
Valószínű most is ez a bajunk holnap viszem dokihoz

Válaszolta Mieme gazdi (Zorro), 2012. March 01. #7032

Mi már 3 éve küszödünk, nálunk a leghatásosabb a Promeris Duo spot on, kuraszerűen immunerősitőt mindig kap (immunovet v. echinacea csepp, béress csepp), kb 2 hetente Tac-Tic-os vattával átkenegetem. Így eljutottunk odáig, hogy drasztikusan már nem jön elő csak kisebb mértékbe ilyenkor jön a Promeris Duo és az megállítja. Súlyosabb esetre az orvosunk intenzív ivermecitin tartalmú injekciós kúrát javasolt, de az károsíthatja a májat ezért én nem mertem bevállalni. Próbálkoztunk homeopátiával is először nagyon bevált, de később már nem igazán. A Preventic nyakörvet is meglehet próbálni, nálunk a méret miatt nem volt elég jó.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. January 14. #6435

szőrtüsző atka esetében több oldalú kezelés a hatásos csak.

GOndolom már végzett az orvosotok mintavételt és ebből állapította meg a betegséget. Legtöbb esetben emellé párosul gombás fertőzés is.

Leggyakrabban Taktic -os fürdővel kezelik, amit hetente egyszer kell megejteni.( maximum kétszer, eset súlyosságától függően)
Emellett érdemes immunerősítőt adni neki, (kizárólag állatnak valót)

Emellett érdemes a környezetét is sokkal sűrűbben tisztítani,fertőtleníteni, és biztonság kedvéért érzékeny tápra állni, ugyanis a szervezetét megviseli ez a fertőzés, és könnyedén egyik bajból alakulhat a másik, míg az immunrendszere küzd az atkás fertőzéssel, a túlzott vitamin vagy táplálék bevitel miatt jóval könnyebben alakul ki más belső betegség.

Létezik egy injekció is, amit mindenképp orvossal kell konzultálni, ugyanis fajta függő melyiknek adható, van amelyik fajtánál nagyon súlyos mellékhatásokat okoz ezért nem kezelhető vele.

Mire teljesen rendbe jön a szőr,bőr kívül-belül bele telik 3-4 hónapba is, úgyhogy ne gyors gyógyulásra számítsatok.

ha nem bíztok a dokitokban, váltsatok orvost, de mindenképp rendszeres orvosi felügyeletet igényel a kutya és a kezelés is.