‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte vacok gazdi (Vacok), 2012. January 16. #1088

A macska bántaná a hörcsögöt?

Van egy 2 éves macskám, aki a házban is szokott lenni. viszont szeretnék egy hörcsögöt is, akit ketrecben tartanék, de félek, hogy a macska bántana és meg lenne őrülve. megbarátkozna vele?

kategória: kisemlős, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rágcsáló gazdi (Bundás), 2012. January 22. #6528

mivel a macskából nem lehet kiirtani a vadász ösztönt ezért sajnos bármennyire nem bántja a közeledben előbb utóbb ez be fog következni!!!ha mondjuk elmész otthonról akkor tedd más helyiségbe a höridet még akkor is ha ketrecben van!!mert bár nem tudja elkapni be-be fog nyúlkálni ami a hörinek rettentő nagy stressz!!!az egy dolog,ha egy hörcsög neki megy a macskának!!ha viszont a macska dühös lesz ő húzza a rövidebbet!!!tarthatsz macska mellett hörit,nekem is van két cicám!!!a lehető legjobb ha megtanítod neki,hogy nem szabad a höri közelébe sem menni!!de ha elmentek otthonról akkor tedd mindenképpen más helyiségbe mert a macska mindenre ugrik ami mozog!!és lehet,hogy leveri a ketrecet és volt höri nincs höri!!!!a legjobb ha az előszobában tartod a hörit,ha mondjuk a cicád a szobában veled alszik!!

Válaszolta Szaszy25 gazdi (Sissy), 2012. January 19. #6477

Szija! nekem volt már hörcsögöm is meg macskám is bent... de nem bosszantotta még sokszor a hörcsög ment neki a ketrecen belül hehe :D :D

Válaszolta Ildikó1 gazdi (Szutyok alias Reno), 2012. January 18. #6473

Az én 12 éves macskámat pár nap után hidegen hagyta a hörcsögöm,de addig is csak feszülten figyelte és szimatolt a ketrecen keresztül.Ha szabadon lenne a höri,nyilván elkapná mint egy egeret,mert a vadász ösztön dolgozik benne.