‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Ciró gazdi (Cirmi), 2012. February 02. #1125

Mit csináljak, ha a macskám az ablakfát használja kaparófának?

A macskám rászokott arra, hogy az ablakpárkányra felugrik, kikaparja a szúnyoghálót, és a fát! hogyan tudnám erről leszoktatni? anyunak már nagyon elege van belőle, ki akarja dobni, ha így folytatja. amikor felajánlottam, hogy vegyünk neki kaparófát azt mondta, hogy nem akar több pénzt költeni arra a dögre! most mit csináljak? esetleg tudok-e valahogy egy kaparófát készíteni, és ha igen hogyan szoktathatom rá?

kategória: macska, válaszok száma:6, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. February 12. #6805

Hát lejjebb nem ezt írtad?

'"...egy ideig bejáratos volt a házba, csak aztán a papagáj bejött, és az ő szőre ki lett téve hogy nehogy megegye!"

Már eleve ez a megfogalmazás: az ő szőre ki lett téve ...

Na mindegy. Amúgy, meg ha nem akarod a tanácsokat megfogadni, akkor miért teszel fel kérdést?

Válaszolta Ciró gazdi (Cirmi), 2012. February 11. #6766

A kérdező hozzászólása:

A macska már kiskorában, nyár elején szeretett kint aludni, folyton kiszökött!A vadászatra maga szokott rá, szeret egerészni! A papagáj pedig nem új, hanem a fagyok elől kellett bevinni a teraszról nehogy megfagyjon! Próbáltam őket összeszoktatni, de nem sikerült!A szeretetet is megkapja, amikor csak tudunk, játszunk vele! Nem hanyagoljuk el szeretet dolgában sem!!!!

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. February 06. #6702

Ha egy macska úgy nő fel, hogy benti, majd egyszer csak kint találja magát, nem csodálom, hogy nem érti, hogy mi a pálya. Mint mondtam - és az sem érdekel, ha ezért valaki megvet - ez nem egy fényképezőgép, ha van újabb (jelen esetben papagáj) akkor kitesszük a sufniba. A cica nem bántaná a papagájt, ha vettétek volna a fáradtságot arra, hogy összeszoktassátok őket. Számos példa van erre. Belegondoltatok abba egyáltalán, mit érez az az állat, amelyik egyik nap még dédelgetett benti kedvenc volt, másik nap meg úgy találja magát, hogy kint kell lennie, és menjen vadászni? Nyilván szeretné visszaállítani a korábbi status quo-t. Nyilván úgy érzi, már nem szeretik. Nyilván azt szeretné, hogy figyeljenek rá. Lehet, hogy jobb lenne, ha elajándékoznátok őt, olyan helyre, ahol ő lehet a kedvenc, és bent lakhat, ha már ezt szokta meg. A cicák nem szeretik a változásokat. Ők a megszokottat szeretik, és azt ha szeretetet kapnak. Az még édes kevés, hogy kaját kap. A szeretet ennél sokkal több.

Na és akkor lehet a mínusz pontokat adni nekem!

Válaszolta Ciró gazdi (Cirmi), 2012. February 03. #6667

A kérdező hozzászólása:

Kaparófának ezeregy más dolgot is használ, szerintem ezt azért használja, hogy odafigyeljünk rá, mert megszokta, hogy szinte mindig van vele valaki, egy ideig bejáratos volt a házba, csak aztán a papagáj bejött, és az ő szőre ki lett téve hogy nehogy megegye! Az utcán találtam, még kiskorában a testvérével együtt, ezért sokáig bent lakott, csak a testvére került el a barátnőmhöz! Szerintünk el lett kényeztetve, de nem tudjuk hogyan szokhatna erről le! A körmeit nem vághatjuk le, mert néha vadászik, kinti macska! Valahogy leszoktatni kellene!

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. February 03. #6664

Hát pedig kaparófa mindenképpen kell. A kaparászás természetes cselekvés. Lehet venni papír/karton kaparófát is, az nagyon olcsó. A zsebpénzedből is kifutja.

Anyukádat meg emlékeztesd, hogy ha egy állatot egyszer befogadtatok, akkor azért felelősek vagytok. Ez nem egy fényképezőgép, ami ha elromlik, lecseréljük. Azt mondják, hogy ahogy valaki az állatokkal bánik, úgy bánik embertársaival is.