‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte chikoo gazdi (Geszt), 2012. February 11. #1147

Valóban veszélyes rajthagyni a kutyákon a nyakörvet? :o

Sokszor láttam már, hogy az udvaron tartott kutyáknak nyakörv van a nyakában. mi sosem hagytuk rajt a nyakörvet geszten és cikken, mert apa szerint, ha beleakad valamiba, meg is fulladhatnak.
ti szerintetek szabad, vagy igaz, és semmiképp sem lehetne nyakörvben futkorászni az ebeknek felügyelet nélkül?

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 11. #6767

Legfontosabb pont az, hogy a nyakörv mérete jól legyen kiválasztva a kutyához. Tehát ne lifegjen rajta, ne lógjon a nyakán.

A megfelelő nyakörv beállítás az, ha két ujjad befér a nyakörv és a kutya közé.

Nincs azzal semmi gond, sőt jónak tartom, ha a kertben tartott kutyákon egy vékony textilnyakörvet hagynak, rajta esetleg egy kis címtartóval, vagy bilétával, így ha elszökik, jóval könnyebben azonosítható.

Kerítésen fentakadásos, fulladásos balesetek azokkal a kutyákkal történnek legtöbbször, akik vagy láncra verve voltak, és láncostul indultak meg a vakvilágba, így fentakadva megfojtották magukat, vagy rossz nyakörv választásnak köszönhetően a lifegő nyakörv ( pl fojtónál gyakori, hogy nem tudnak a gazdák megfelelő méretet választani,és nyakláncot vesznek nyakörv helyett...) akadt fent és okozott gondot.