‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Titta gazdi (Pennyo), 2012. March 08. #1211

Nem jó étvágyú

Nekem az lenne a gondom,hogy garfi cicám nem eszik rendesen!!!egészségügyileg nincs vele gond meg 3havonta van féreghajtva is!!!azt csinálja,hogy mikor kiteszem nekik a kaját ő alig csipeget míg andy a másik cicám mindent megeszik!!!garfi azt szokta csinálni,hogy eszik egy keveset a sajátjából de utána meg rögtön ráhajt a kutyám kajájára és ha tud lop a száraztápból de csak abból!!!nem kapnak rossz minőségű szárazat na persze azért nem eukanubát esznek!!!folyt.....

kategória: macska, válaszok száma:9, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Titta gazdi (Pennyo), 2012. March 16. #7251

A kérdező hozzászólása:

tudom,hogy nem azért mondtad:)én nem etetem házi koszttal mert a macska ugyebár ragadozó és a hús bizony kell neki!!!!ki tudja milyen hiánybetegség merülne fel ha házi koszttal etetném!!!!nem kockáztatok!!!!!hát talán ivartalanitás után kicsit hizni fog!!!!!!!a lopkodásnál meg annyit tudok tenni,hogy ha látom,hogy a kutyám kajájához akar menni rászólok!!!!!de sajnos nem tudok mindig figyelni!!!!

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. March 11. #7190

Tudom, hogy Garfi nem kap házikosztot. nem is azért mondtam, hanem mert tudom, hogy van a gazdáknak egy köre, aki a házikosztra esküszik, és ők biztos velem ellentétes véleményen vannak, és ha ők adnak tanácsot, akkor ők azzal argumentálnak, hogy változatosság kell. Azt is tudom, hogy nem magadtól adod neki a kutyakaját, hanem ő csórja. Szóval ez nem ellened szólt, csak mondtam, hogy meg kellene akadájozni, hogy lopkodjon. Meg valószínűsítem, hogy a kutyakajával eszi tele magát, ahelyett, hogy a neki való jó minőségűvel lakna jól.

Válaszolta Titta gazdi (Pennyo), 2012. March 09. #7172

A kérdező hozzászólása:

természetesen van nekik külön macska száraztápjuk ahogy konzervet is macskáknak valót veszek de ennek ellenére mégis a kutyámtól csór független attól ez jó e neki vagy sem!!!amikor etetés van és látom,hogy már nem eszik elveszem tőle pont úgy ahogy a kutyámtól is ha nem eszik!!!néha Andy is rárepülne Garfi kajájára de a kutyáéra soha!!!ezzel szemben Garfield ha ,,befejezte" a hamit akkor egyből megy Kira táljához mit lehetne onnan lopni!!!régen sem volt túl nagy étkü!!!azért váltogattam neki a kajákat minél illatosabbakat hátha azt megeszi rendesen!!a cicáim nem kapnak házi kosztot!!!!majd sztem hétfőn (mert előbb nem lesz nyitva) benézek a állateledel boltba és veszek olyan tápot amit tanácsoltál Missy:)meg lehet veszek egy kevés kimért Eukanubát is!!aztán majd meglátjuk!!nemsokára ivartalanításuk is lesz lehet akkor egy kicsit hízni fog :)

Válaszolta rexsona gazdi (frici), 2012. March 09. #7169

Régen is ilyen rossz étvágyú volt ,vagy csak most lett ilyen.?,Én lehet hogy elvinném egy állatorvoshoz a biztonság kedvéért hogy nincs-e valami baja .

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. March 09. #7166

Tudom, hogy sok házikosztos azt mondja, hogy ha nem változatos a kaja, válogatós lesz a cica, de én ezzel nem értek egyet. Egyrészt, ha egyfajta kaja van kint, akkor a cica előbb utóbb azt is megeszi, mert éhes állat nem válogat. Másrészt, nem mindegy, hogy válogatós? Ha jó tápot kap, akkor abban minden tápanyag megvan neki (Eukanuba jó táp), miért kéne mást vagy változatosan ennie? Ha minden tápanyagot megkap, nem kell neki más, de mondom, éhes cica nem válogat. Az a baj Garfival, hogy máshonnan kajához jut.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. March 09. #7164

Plerasan szirup vagy

http://www.frakk96.hu/macskamenta-gimpet-catnip-ment%C3%A1s-csalogat%C3%B3-macskagy%C3%B6k%C3%A9r-20-g-p-115528.html

Ha jól értem eszik, csak kutyatápot. Valszeg ezért olyan sovány. A kutyatáp több szénhidrátot tartalmaz. A cicáknak nem kell glutén, ők húsevők. A glutén tápértéke a számukra majdnem nulla. Csak töltőanyag. Ezért nem is jó, ha kutyatápot eszik. Az kitölti a gyomrát, mert a glutén jól megdagad, közben 0 tápanyag. Szóval valahogy el kell érni, hogy tápanyagban gazdag kaját egyen, ne a kutyatápot.

Válaszolta Titta gazdi (Pennyo), 2012. March 09. #7159

A kérdező hozzászólása:

köszönöm szépen:) hát én mindenhol azt olvastam,hogy változatosan etessem a macskát!!!de mivel nagyon keveset eszik szinte mindent kipróbálok hátha talán az egyikből hajlandó megenni a neki kirakott adagot!!!amikor kölyök volt nem vol ilyen gond!!!talán most el lett kényeztetve azért:D etetésnél nagyon oda van!!nyávog már alig várja,hogy odaadjam neki de utána alig eszik belőle és utána rögtön menne a kutyámhoz lopni!!!még szerencse,hogy van nálunk egy állateledel bolt ahol lehet kimérten kapni!!!veszek neki olyan tápot amit tanácsolsz meglátjuk mi lesz!!ha ez sem hoz eredményt akkor meg megveszem az étvágyhozó pasztát!!!remélem valamelyik segíteni fog!!!

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. March 09. #7158

Outdoor típusú táp kell neki, mert annak nagyobb a tápértéke. Száraz legyen kint neki egész nap. Persze víz mellette, hogy ihasson. A változatosság nem biztos, hogy jó. A cicák a megszokottat szeretik. Egy fajtát. Érdemes először kis adagot venni, azt keverni a meglévővel. Utána pedig elhagyni az előzőt. A Lavet erősít, szóval talán segít. Lehet kapni étvágynövelő pasztát is, amit beteg cicáknak adnak időszakosan, amikor nincsen étvágyuk. Ennek majd utánanézek és elküldöm privát üziben.

Válaszolta Titta gazdi (Pennyo), 2012. March 08. #7157

A kérdező hozzászólása:

Folyt....sosem vettem nekik Tesco CBA stb....kajákat!!!próbálom a legváltozatosabban etetni őket!!konzervben is a legfinomabb legillatosabbat adjuk nekik ebből amúgy sem engedek :)most vettem nekik Lavet vitamint!!!!nem tudom ettől várhatok e eredményt!!!már ott tartunk,hogy a pulyka párizsit sem eszi meg!!!szereti a konzervet(ez a kedvence)de abból sem hajlandó sokat enni!!az olajos halat is szereti persze az olajat leöntöm róla!!de hízni sehogy sem akar!!!nem azt szeretném,hogy olyan dagi legyen mint a mese figura Garfi csak azt,hogy jobb étvágyú legyen!!nem csont sovány de a másik macskámat nagyon meg sem közelíti súlyban!!!esetleg tudnátok valami száraz tápot ajánlani ami zsíros és amitől hízik?vagy bármilyen tanácsot is szívesen fogadok!!!előre is köszi!!!