‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Tinus9 gazdi (Lili), 2012. March 24. #1245

Nem hagy aludni.

Anyukám ezen a héten reggeles volt, ami azt jelenti, hogy felkel hajnali 4kor, és elmegy 5kor. mikor az élettársa (peti) elviszi a buszmegállóba, lili kinyitja az ajtót, és toporog meg felugrik hozzám, és ezzel felébreszt. rendesen becsukjuk az ajtót, mégis kitudja nyitni. ha nem is, akkor csak kapargatja, amivel megint csak felébreszt. amikor régebben felébresztett, akkor nem volt baj, mert akkor időben ébresztett, amikor kelnem kellett volna. miért csinálja ezt? mit lehet vele tenni? köszönöm!

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta bolognesek gazdi (Molly), 2012. March 25. #7350

Ha csend lenne szerintem akkor hagyna aludni titeket.

Válaszolta krisztheking gazdi (Szilver), 2012. March 24. #7340

A kutyusnak mindegy reggel hány óra van.Ha el kezd mocorogni a család,és elindul valaki otthonról,ő nem fog visszaaludni.Meg kéne próbálni levinni sétálni,feltételezem pisilnie kell.Az én kutyám hálistennek lusta reggel,simán visszafekszik és horkol.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. March 24. #7336

A probléma: nem ti vagytok a falkavezér,hanem a kutya. Amikor a falkatagok közül valakit elveszít(akár csak munkába indul) úgy érzi, nem tud magára vigyázni, izgatottá válik,feszültté mert nem tudja kezelni a helyzetet.

Valószínűleg ilyenkor nyugtatgattátok, ezzel bele erősítve még inkább az izgatott,ideges magatartást.

Édesanyáddal együtt közösen mindannyian végezzétek el ugyan úgy a feladatokat, melyek segítségével helyre áll a falka sorrend. Amikor édesanyád elmegy otthonról, küldje helyére a kutyát.

Amikor izgatott,ideges soha ne nyugtassátok,simogassátok, vagy fegyelmezzétek vagy ne vegyetek róla tudomást.


A falka sorrendről pedig itt tudtok bővebbet meg:

http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=33&Itemid=108

Válaszolta Tinus9 gazdi (Lili), 2012. March 24. #7334

A kérdező hozzászólása:

Azt kihagytam hogy amint hallja hogy elindul a kocsi, már jön is be a szobába.

Válaszolta Babykém gazdi (Mike), 2012. March 24. #7333

nem lehet,hogy unatkozik?

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2012. March 24. #7332

hát egy ennyi idős kutyusnak már rég át kéne aludnia az éjszakát!!!nem lehet,hogy esetleg ő hall valamit????amikor először csinálta ezt,hogy reagáltatok rá?felkeltetek hozzá?mert ha igen valószínűleg rájött,hogy ha ezt csinálja figyelmet kap!!!mennyiszer és mennyi időre viszitek sétálni?este vigyétek el kicsit több időre sétálni,hogy elfáradjon!!ha mégis felkeltene titeket ne figyeljetek rá!!!szokásává fog ez válni ha amikor ezt csinálja felkeltek hozzá!!!erősnek kell lenni és nem foglalkozni vele!!