‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte esztike947 gazdi (Zara), 2012. April 07. #1288

Allergiás?

Kiskutyám ma allergiás reakciókat produkált. 5 hónapos, kb 1 hónappal ezelőtt patkánymérget rágcsált, nem túl sokat, de megijedtem és orvoshoz vittem. adott ellenanyagot, amitől bedagadt a pofája. ma is bedagadt, de csak a szeme körül meg kicsi kis csomók jelentek meg az arcán. adtam neki ca-t, rövid időre eltűntek a pöttyök, de most újra feldagadt a szeme. mit tehetnék még ilyenkor?

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta esztike947 gazdi (Zara), 2012. April 07. #7529

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a válaszodat, de szerintem ez nem az lehet. Amúgy mindig lakásban van, ma meg egyedül volt hagyva egy kisebb udvarban. Tiszta volt meg minden, de voltak virágok, meg gondolom bogarak is, és lehet, hogy megcsípte valami. Felhívtam az állatorvost, és ő is csak azt tanácsolta, hogy adjak neki calciumot. Távolléte miatt sajnos nem tudott fogadni, a városban meg nincs másik állatorvos. Remélem holnapra jobban lesz, ha nem akkor feltétlenül megkeresek egy állatorvost.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. April 07. #7527

Vidd vissza az orvoshoz, kellene vizelet és vérvétel , laborban vizsgálni hogy a vesefunkciók nem e sérültek a méreg ugyanis több ponton támadja a szervezetet. Központi idegrendszer, látóidegeket, és vese is sérülhet eleinte nem észre vehető módon. Ha nem elég alapos az orvosotok, akkor inkább keress fel másikat.