‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte BernerSennenhund gazdi (Kutymorgó), 2012. April 10. #1293

Muditartók segítsetek!

Sziasztok! évek óta vártam rá, hogy lehessen kutyám, de most, hogy lehet, nem tudom, milyen fajta lenne az ideális. lakásban lakok a családommal egy 3 szintes házban, tehát kis-közepes méretű, nem hosszú szőrű, nem ugatós kutya kellene, akivel lehet napi 1,5-2,5 órát is futni, labdázni, tehát viszonylag nagy mozgásigényű, könnyen tanítható legyen, de napközben kibírjon néhány órát nyugodtan egyedül. 16 éves vagyok, és rengeteg ötletem van az energiáinak lekötésére. szerintetek a mudi jó döntés?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta BernerSennenhund gazdi (Kutymorgó), 2012. April 12. #7610

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm, van ennek a helynek honlapja? Vagy nem tudod esetleg, hogy vannak-e most ott kölykök? Esetleg küldd el privát üzenetben, és megnézem azt is, bár már találtam egy nagyon jó választásnak tűnő kennelt, ahova megyek kölyköt nézni egyik hétvégén... :)

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. April 12. #7599

Szia!
A mudi szerintem nagyon jó választás lenne. Nálunk ketten vannak, és lakásban teljesen nyugodtak, s egyáltalán nem ugatósak (még akkor sem, ha egyszer-egyszer nem tudunk velük annyit foglalkozni), persze az elején le kell azért fektetni a szabályokat, de gyorsan megértik, mit akarsz. A mudi nagyon jól alkalmazkodik, a szőre öntisztuló és nem kell vele foglalkozni. Nagyon okos, és az egész családdal jól kijön. Mozgásigény és pörgősség terén sokféle van (enyémek pl pontosan egymás ellentétei). Ha nagyon gyors, nagyon agilis, igazán gazdafüggő és kis méretű mudit szeretnél, akkor tudok ajánlani helyet, ahonnan az egyik kutyám való, ha igényled. Nagyon könnyen tanítható, és nagyon lelkes, az általam ismert összes kutyás sportra alkalmas fajta. Ami negatív tulajdonságot tudok róluk mondani... hát, csipkedhetnek, és nagy a szájuk más kutyákkal szemben. A gazdafüggőségük már-már ijesztő.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. April 10. #7560

Mudi remek választás, de ha unatkozik akkor ugat és rombol mint bármely másik fajta.

Rendkívül eszes, gyorsan tanuló, mozgékony fajta, csodás magyar munka kutya.

Ha mudit választassz,készülj fel, hogy nem könnyű feladat lekötni az energiáit.

Én javasolnám még a spánielt, hogy ismerkedjetek meg a fajtával.

Válaszolta Szafi2000 gazdi (Száfi), 2012. April 10. #7555

Szerintem a Mudi jó döntés lenne. Mondtam volna a beaglet, de az eléggé makacs :D Én még a spániel mondanom, bár annak nem valami rövid a szőre...