‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2012. May 21. #1435

A barátnőm kutyusa harap, mit tudnék csinálni?

A barátnőmnek kb. 1 éves husky keveréke van. ma séta közben felugrott és majdnem megharapott, de volt mar olyan, hogy puszta játékból letámadta az unokatestverem és felugrik az emberekre is..... mostanság meg gonoszabb, mert itt mar tavasz óta nincs bekerített rész, ahol el lehet engedni a kutyust, ezert egy tömbház mögött sétál és nekifut az embereknek.
legyetek szívesek, segítsetek!azt hiszem a gazdija túl sokat megenged neki...

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2013. January 28. #10702

A kérdező hozzászólása:

Mindenkinek koszonom a valaszokat, sajnos a helyzet azota sem javult sokat, rengeteget probaltam segiteni nekik kutyasulival, magankikepzovel, sot sokat elmentem en magam is, viszont egyre inkabb az az erzesem, hogy a gazdijat ez "nem zavarja", csak siman ledogozi szegeny kutyat...tovabba eszrevettem, hogy a kutyus fel a tobbi kutyatol, szoval most mar en is kifogytam minden tippbol, mert a gazdit sem lehet meggyozni, hat mit kezdjek a kutyaval....Nem fogokolyan embernek segiteni, aki nem fogja fel, hogy nem varhatja el a kutyatol hogy halgasson ra, ha cserebe nem kap semmi jutalmat.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. May 24. #8186

Ó, szóval nincs elengedve napi (vagy min. két napi) rendszerességgel? Nekem ez nem volt egyértelmű. Hát akkor valóban, fokozottan érvényes az, amit Simba írt. Bár Dara szájkosaras érvével nem értek egyet, ez nem agresszió, hanem gátlás, annak a legnyugisabb formája. Még Ceaser Millan is alkalmazza itt-ott ;). Egy husky energikus fajta, biztos nem könnyű lemozgatni. Jó lenne, ha elvinnétek kutyaiskolába, keresnétek egy jó kutyás sportot, amivel az elméje és a teste is elfáradna. Meg vannak módszerek, amivel a kutyát könnyebb lefárasztani, erről a kutyaiskolában is adhatnak tájékoztatást. Tanítsatok neki trükköket. S olvassátok el a lentebb ajánlott könyveket, mert nagyon jók! Ha mindezek alkalmazásával is fenn állnak a problémák, akkor kell pórázzal fenyíteni. +Vannak olyan kutyaiskolák, ahol lehetőség van csak futtatni a kutyát, pl ha közel vagytok Diósdhoz, ilyen az Ebgondolat Kutyaiskola.

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. May 23. #8176

Igen Dara abban igazad van hogy agressziot agresszioval nem lehet kezelni.
A masik hogy hogyan is lehetne ez a kutya kiegyensulyozott es boldog ha csak egy haztömb mögött setalgathat.
(Minden agresszionak megvan az oka.Ha a kutya nincs kellökepp naponta megmozgatva,lefarasztva,attol bizony bezökken)
Mozgas,hatarozottsag es szeretet.Erre van szüksege egy kutyanak,pont ebben a sorrendben.

Válaszolta Dara gazdi (Dara), 2012. May 23. #8175

Könnyű pórázzal és szájkosárral kordában tartani 1 kutyát! De szerintem a szájkosár meg a kutyával szembeni agresszió. Agresszióra agresszióval való lereagálás szerintetek mit fog eredményezni, szerintem 1 értelmű. Nem várható el a kutyától hogy megértse a nyelvünket ,bizony a barátnődnek kell megtanulnia " kutyául " majd megértetni a kutyájával hogy mit szabad és mit nem. Nem tudom ,h mennyidős a barátnőd de szerintem ezt a problémát a szüleivel együtt kéne megoldani. Ajánlani tudom Korom Gábor könyveit: neked ugatok és újra neked ugatok. És a barátnődnek pedig úgy tudsz segíteni ,h utána olvastok: "hogyan legyek falkavezér" aztán elbeszélgettek róla. Remélem tudtam segíteni , sok sikert!!! :)

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. May 21. #8165

Nos, fontos, hogy a gazdája lépjen fel az ellen, hogy másokat megtámadjon, mivel tőle el kell (elvileg) viselnie a büntetést, tőled már csak akkor fogja, ha elég jó a kapcsolatod vele. Egy felnőtt husky keverék legyűréséhez már komoly fizikai erő szükséges, ezért modnom... A pórázt tudni kell használni. A rángatás nem jó, erőteljes, hirtelen rántás kell, felfelé. Ha súlyos a helyzet és a kutya nagyon erős, akkor jó a folytó nyakörv. Ennél hatásosabb lenne az állat földre nyomása, de ez egy erős kutyánál nehéz, és ha nem történt még vele ilyen, akkor iszonyat hisztit fog csapni. Nekem a póráz rántásával csak az a bajom, hha nem jól csinálja az ember, akkor vagy nem ér semmit, vagy csak még agresszívebbé teszi a kutyát. Adjatok rá szájkosarat, és ha más embereket molesztál, ne engedjétek el pórázról, ill. tartsátok rövid pórázon. Ha már valahogy megtanult "kultúrált kutya" módjára viselkedni, akkor meg lehet próbálni szájkosár nélkül, addig viszont rajta kell, hogy legyen. Persze, mindezt a gazdának kell megtennie, Te azt teheted, hogy tanácsot adsz neki.