‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Biglifan gazdi (Jessie), 2012. May 26. #1449

Miért eszi a halat ?

Van itthon egy kisebb tavunk benne halakkal, és ahol a kutyák vannak ott van a tó is,apumnak az a kert szeme fénye,és jessi amikor nem tudja magát lefoglalni arthúrral mert épp ő mást csinál akkor elkezdi körbe járni a tavat és szó szerint pecázik...és sokszor sikerrel jár, és kiszedi a halat és megeszi, tiltom érte mindig amikor a szájába látom és elveszem tőle a halat, de semmit sem ér, már az egész családnak meg lett mondva hogy szóljanak rá, és vegyék el a halat,még van olyan is amikor kap a fenekére.segítsetek,mert félek hogy a hal szálkái esetleg kilyukasszák a gyomrát (kis halak vannak:aranyhalak,keszegek,bodorkák)

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. May 27. #8227

A tó ill. a kert képén sokat rontana, ha a tavat kerítenék körbe. Inkább a kutyáknak kéne csinálni egy kennelt, ahol ellehetnek, míg senki sem vigyáz rájuk.

Válaszolta KinKin gazdi (Buci), 2012. May 27. #8226

A mi Bucink az meg szemet pecazo XD.Mindig ra kell figyelni.De szerintem is az a jo megoldas hogy korbekerititek a tavat...Ahogy Delinke mondta.

Szerintem akkor inkabb halat kapjon...persze olyat amibol ki vannak szedve a szalka. (-:

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. May 26. #8221

Régebben nem adtatok neki ti halat? Szerintem lehet amiatt is.

Válaszolta Biglifan gazdi (Jessie), 2012. May 26. #8218

A kérdező hozzászólása:

köszönöm a választ

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. May 26. #8217

A kutya ragadozó állat. A vadászat és a zsákmány elejtésének izgalma akkor is nagyon vonzó, ha elég ételt kap, a halat sok kutya szereti, s ha még picik is, akkor pláne elférnek. De az is lehet, hogy nem elég nagy az étel-adagja. Mindenesetre, a sikeres vadászatok komoly pozitív visszacsatolást hordoztak magukban, tehát nagyon megjutalmazta magát ez a viselkedés, a leszoktatásához szerintem szakértőhöz (pl kutyaiskola) kéne fordulni.

Az egyetlen biztos módszer ennek elkerülsére, ha a kutyát fizikailag elhatároljátok a tótól, amikor nincs felügyelet alatt. Csökkenthető a veszély, ha jól lefárasztod, mielőtt magára hagynád, s kapna valami érdekes rágcsát előtte (vagy pl a reggeli elmenetel előtt lenne az etetés). Ha kellően el van fárasztva teste/szelleme, akkor könnyebb kezelni ezt.

Válaszolta Biglifan gazdi (Jessie), 2012. May 26. #8216

A kérdező hozzászólása:

folytatom : szálkái egyszer kilyukasszák a gyomrát, de viszont nem nagy halakról van szó (:aranyhal,keszeg,bodorka) tehát a szálkáik is hajszál vékonyak, de akkor is félek,és minden nap legalább egyet kihalász..