‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2012. May 31. #1460

Segítsetek!!

Szóval az a helyzet hogy brúnókámnak lenne örökbefogadója.mindössze egy aprócska baj van.hogy az illetők kanadában élnek.mi nem tudjuk kivinni brúnót.ők nem tudnak érte jönni.segítsetek valami megoldást találni!ez az egyetlen esélye az életben maradáshoz!(kisállatútlevél nem akadály!)

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2012. June 01. #8281

A kérdező hozzászólása:

köszi mind2-töknek.utánanézek,mert nem hagyhatom hogy elaltassák a barátom.Brúnót nagyon szerettem és majd megöl a lelkiismeretfurdalás.az én hibám hogy sintértelepre került mert ha nem viszem állatorvoshoz a michrochip miatt akkor az utcán lenne nem a vacak sintéreknél

Válaszolta duccio gazdi (Boglár), 2012. June 01. #8279

Tessék:
http://hellokanada.blogspot.hu/2010/07/hazi-kedvencek-bevandorlasa.html

Válaszolta duccio gazdi (Boglár), 2012. June 01. #8278

Szia!

Nagyon örülök, hogy végre rendeződni látszik a sorsa.
Én a helyedben egyenesen a légitársaságoktól, vagy a repülőtértől érdeklődnék, e-mail vagy telefon formájában, mert hát ugye ki tudja a legjobb választ adni, ha nem az illetékesek?
Aztán faggas ki alaposan egy állatovost, neki is kell tudnia, hogy milyen alap oltásokra, ill. papírokra van szükség, sőt biztos, ami biztos, még a nagykövetségnél is érdeklődnék. Sosem lehet tudni.
De ezeket a fórumokat is végig mazsolázhatod:
http://lapforum.lap.hu/topic/22645-kutyaval-kanadaba/
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:LSVD1ersj0cJ:utazasrepulovel.wordpress.com/2009/08/20/allatok-szallitasa-repulogepen/+kanad%C3%A1ba+kuty%C3%A1t+egyed%C3%BCl&cd=4&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
Szólj nyugodtan, ha segíthetek valamiben, pl. levelet fogalmazni.
Sok sikert!
Szurkolok!

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. May 31. #8267

Én úgy tudom, Kanadába nem engednek be akármilyen kutyát. Pl fajtatiszta esetén csak olyat, aki nemtudom hány (talán 4) nemzedékre visszavezethető. S ezek után nem vagyok biztos benne, hogy egy keveréket beengednek. Szerintem nézzetek utána alaposan! Szüksége lehet még olyan oltásokra, melyeket az adott országban (+ esetleg ott, ahol áthalad) megkövetelnek, ennek is utána kéne járni, mielőtt egyáltalán elindulna.
Vannak ilyen személyszállító cégek, ahol kutyát is vállalnak, ők elviszik a kutyát Kanadába (nem tudom mennyiért, s most így nem is tudok ilyen céget mondani, mivel én még sose vettem igénybe a szolgáltatásukat).