‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Barbie0217 gazdi (Jenny), 2012. June 22. #1535

Körömszakadás!

Sziasztok! jenny-nek a bal mellső lábánál a fenti köröm ami ugye nekik az 5.körmük (mivel farkasköröm csak a hátsón szokott lenni) leszakadt félig. de még egy részen tartja.egy kicsit vérzett neki mikor leszakadt de csak akkor.nem tudom hogy hogyan törhetett le neki, csak arra lettem figyelmes hogy ott a körme furcsa.bekentem betadine-val meg bekötöttem neki. most a kötést levettem de lefertőtlenítettem betadine-val.ki járt ilyen helyzetben még? házilag meg lehet gyógyítani vagy inkább szakember kell hozzá? esetleg le fog neki száradni?(elég nehezen tudunk elmenni állatorvoshoz egy kis faluban lakunk)

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Vike02 gazdi (Bejgli), 2012. June 28. #8630

Szia! Nekünk volt ilyen, de nem tört le teljesen a köröm, csak vérzett és volt rajta 1 nagy lyuk.. Lefertőtlenítettem és úgy hagytam. Sántított rá, ami zavart, így felhívtam az orvost, ő azt mondta csak le kell neki simán vágni, fájni fog neki és kész. Na ebbe az állatkínzásba nem vettem részt, másik orvoshoz vittem, aki a műtétért valami huszonakárhány ezer magyar forintot számolt volna fel, ami megint nem tetszett. A kutyasuliban javasolta az oktató, h kapartassam a kutyát betonba, mert magának csak addig kaparja amíg nem fáj, ha fájni fog neki úgyis abbahagyja. 2 beton kocka közé bedobtam 1 falatot, kettőt kapart a kutya, le is tört a köröm, 1 nyikkanás nem volt, nagy juti és játék :) Azóta sincs semmi baja, a köröm már majdnem akkora mint a többi. Ha 1 embernek betörik a körme, neked is fáj, de nem halsz bele, nem fogsz azzal az ujjaddal, de nem rohansz vele orvoshoz. Ezzel nem fogok sok pluszt kapni, de nem kell mindennel orvoshoz rohanni, főleg mikor annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek :D Az állatorvosok meg olyan pénzt elkérnek, hogy állam leesik. Majd írd le mi történ a kutyuddal!! Kíváncsian várom! Szia!!

Válaszolta Litkei2012 gazdi (Gina), 2012. June 24. #8574

azt le kellet volna müteni mert nekem is volt egy olyan kutyám akinek lemütötték mert félig leszakadt és veszélyes volt a fertőzés miatt(mi is faluban lakunk)

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2012. June 24. #8558

én mindenképp megnézetném a dokival. Jobb óvatosnak lenni. Velünk sokszor fordult elő körömtörés sajnos.
A törés helyén könnyen bejuthatnak a kórokozók, amik gyulladáshoz vezetnek, ami ugye fájdalmas és elhúzódik tőle a gyógyulási idő, már ha begyógyul.
Nekünk volt olyan esetünk is, hogy annyira eltört a köröm, hogy le kellett tépn ami még megmaradt és várni heteket, amíg visszanőtt az új. Addig folyamatosan figyelni, tisztán tartani esetleg bekötni, mert az eleven rész maradt így szabadon.

Válaszolta Barbie0217 gazdi (Jenny), 2012. June 22. #8539

A kérdező hozzászólása:

ő ugyanúgy futkározik mint azelőtt. :) csak mikor hozzáérek akkor néha-néha elhúzza egy kicsit.

Válaszolta nellyszuli1 gazdi (bambi), 2012. June 22. #8538

A kutyusunkkal is történt egy ilyen eset és mi is bekötöttük és fertőtlenítettük de ő csak szenvedett és nem tudott ráállni mert fájt neki végül elvittük állatorvoshoz és ő levágta neki...mostmár gy fut mintha hajtaná a tatár....^^

Válaszolta Barbie0217 gazdi (Jenny), 2012. June 22. #8537

A kérdező hozzászólása:

*elég nehéz eljutnunk állatorvoshoz mivel egy kis faluban lakunk:S)