‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte hOneyKa gazdi (Odin), 2012. July 05. #1575

Nem áll a francia bulldogom füle...

Sziasztok!

van egy számomra aggasztó problémán.
lassan 8 hónapos lesz a francia bulldogom és nem akar felállni a füle.
kicsiként természetesen felállt majd lekonyult, egyszer az egyik,másszor a másik... e miatt nem is aggódtunk, csak sajnos telik az idő és több hónapja semmi jelét nem mutatja, hogy állítgatná a fülecskéjét.
minőségi tápon etetjük, kalciumot éppen ezért nem adunk neki. állatorvosunk szerint még alakulhat. már ragasztva is volt.
legyetek kedvesek valamilyen ötlettel előállni, vagy megosztani velem hogy a ti kutyusotoknak mikor állt fel a füle....van e okom aggódni vagy bízzam egyszerűen a természetre! ?!
köszönöm

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta RinciYoda gazdi (Yoda), 2012. July 28. #9047

Szia! Nálunk ugyan ez a helyzet. Yoda most 6 hónapos és a fog váltása miatt lóg a füle. Én calciumot és porcerositot is adok most neki, és biztosan szépen vissza fog állni a fülecskeje. Amúgy ő a korához és a fajtából képest is nagy, ezért kell a plusz calcium, hogy segítsük a növekedését! Minden ok lesz!

Válaszolta Chagall gazdi (Chagall), 2012. July 08. #8801

Szia!
Ha fogváltás előtt (6-8hónapos kor) állt a füle a kutyának, akkor valószinű kálcium hiány miatt nem áll most a füle. A maradandó fogak képződéséhez sok kálciumra van szükség, ha ezt nem tudja a bevitt táplálékból fedezni a szervezet, akkor elvonja a már beépült kálciumot a szervezetből.
Próbálj meg 1-2 hónapos kálcum kúrát tartani.

Válaszolta hOneyKa gazdi (Odin), 2012. July 08. #8796

A kérdező hozzászólása:

Igen,valóban volt, hogy harapdálta egy másik kutya a fülét. Kérdés mennyire van a porc megkeményedve akkor. Eméletileg ha nem elég erős ,még akkor nem hinném, hogy ez hatással lett volna rá. Elég nagy fülei vannak,lehet ezért nyúlik el ilyen sokára a fül felállás. Hmm NEM tudom. Legalábbis bízom benne. Kiskorában állt neki,így csak meg kellene történnie a csodának. Csak győzzem kivárni.
Fajtatisztának adták el. Valójában senki sem lehet benne biztos akinek nincs törzskönyve. Apja tk-s volt, anyát láttuk.
Gyönyörű állat, sztem nem lehet gond a fajta tisztaságával az ő esetében.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 06. #8767

Megmondom őszintén francia buldoggal még nem találkoztam ezzel a problémával akiket ismerek mindnek áll a füle. Esetleg nem bujkált olyan helyen ahol megtörhette a fülét vagy játék közben a másik kutyus megharapdálta? Szerintem ki fog egyenesedni, tuti hogy fajta tiszta?

Válaszolta bimbóka gazdi (Mazsi), 2012. July 05. #8760

de álnia kell