‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2012. July 18. #1609

Nem szeret egyedül maradni, mit lehet csinálni?

Tapival sokszor elmegyünk vásárolni, de amikor kikötöm a bolt előtt és bemegyek nyuszit, vonyít és mindent csinál, míg ki nem jövök. nagyon nem szeret egyedül maradni, pedig előbb-utóbb muszáj lesz...aki tudna bármiben is segíteni, annak nagyon megköszönném, nagyon fontos lenne.

kategória: kutya, válaszok száma:8, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta annali gazdi (Málna Luca), 2012. August 03. #9133

Ajánlom a népszigeti,őrmezői kutyasulit, mert szerintem a viszony rendezése a propléma, ami azt jelenti, hogy lehet, hogy a kutyusod ő érzi magát a falkavezérnek, gyengének érez téged. Amikor pedig elmész aggódik miattad, hogy mi lesz veled... De lehet más is az oka, mindenesetre ajánlom ezeket a sulikat, mert jó a módszerük és nem csak trükköket tanulsz hanem megtanulhatjátok hogy hogyan éljetek nyugodt életet.

Válaszolta koviréka0323 gazdi (_Pajti_), 2012. July 22. #9000

Megpróbálhatod megtanítani a 'Marad!' vezényszót,és amikor bemész a boltba,akkor mondod neki.
Otthonra pedig egy játék,amivel jól elfoglalja magát akár órákra is,akár meg is lehet tölteni jutalommal.(KONG,tömény gumi kajával tölthető labda,stb...)Az is beválik,ha jól lefárasztjuk,mielőtt elmegyünk otthonról nélküle.
Én nem járok Pajtival boltba,de ajánlom,hogy csak akkor vidd magaddal,ha tudod,hogy gyorsan végzel,és rálátsz a boltból...mert ha a bolt elé van kikötve könnyen el is viheti/csalhatja valaki,felhergelhetik gyerekek szórakozásból,esetleg kóbor állat rátámadhat stb...

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 18. #8932

Szia az én kutyám már ha azt mondom neki marad akkor megy a helyére otthon, mi előtt elmegyek mindig mondom nemi okos legyél nem sokára jövök és meg simizem. Egy ideig nálunk is mondták a szomszédok hogy nyüszögött mikor elmentünk itthonról de idővel kinőtte. Mondjuk ha a szomszéd a lépiben beszélget akkor nem is csodálom ha mondja a magáét hiszen ismerős hangot hall és menne hozzá ... Bolt elé nem szeretem kikötni, csak akkor ha rálátok a boltból és tudom hogy 1 perc és végzek. Hogy miért és miért nem tanácsolom neked sem? Hát mondjuk ez a faj kutyákra igaz de tegyük fel hogy valakinek megtetszik és elcsalja magával elviszi, akkor volt kutya nincs kutya, vagy a másik eset tegyük fel egy felelőtlen gazdi szabadon sétáltatja az egresszív kutyáját ami megtámadja és esélye sincs menekülni mert ki van kötve a bolt elé vagy lehet ez akár egy kóbor kutya is. Illetve amit már meséltek nekem saját tapasztalatból nem én találtam ki tegyük fel van egy idegbeteg a környéken akit idegesít hogy ugat a kutyád oda megy és jól megrugdossa megveri volt erre példa, és akkor az ijesztgetésről meg a szájhúzásról ne is beszéljek, meg a szándékos kutya elengedésről. Én csak olyan helyre viszem magammal a kutyám ahol velem lehet, mondjuk ha az ő boltjába megyünk oda bejöhet :)

Válaszolta Döncös gazdi (Sady), 2012. July 18. #8930

Otthonra pedig olyan játék esetleg, amibe ételt tudsz tölteni, ezzel el van egy ideig. És ha tudod, mielőtt egyedül hagyod otthon, vidd el sétálni, hogy elfáradjon. :)

Válaszolta Döncös gazdi (Sady), 2012. July 18. #8929

Próbáld meg azt, hogy megtanítod neki a "marad" vezényszót, és amikor bemész a boltba, mondod neki. Sdynél bevált, ilyenkor nyugodtan ül, várja, hogy kimenjek, ki se kell kötni, pedig ő is ugyanezt csinálta. :)