‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte timcsu23 gazdi (Linda), 2012. August 06. #1659

Mi lehet ez?csipés, bolha vagy bőrbetegség?

Bernáthegyi kutyusom mostanában sokat vakaródzik!
vedlik már egy pár hónapja és mindig ott jönnek ki rajta piros foltok, ahonnan a szőre kihull.
jelenleg a farkát próbálná állandóan harapdálni, ha eléri képes véresre rágni, meg pár piros folt van a hasán. olyan pici dudorok, mintha sok sok csipés lenne gymás hegyén hátán...nem tudom mi lehet ez..
orvosokkal nincs szerencsék, volt már bolhanyakörvtől kezdve speciális samponokig minden.
az egyik azt mondta ekcéma, a másik szerint bolha.

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 06. #9188

Allergia, vagy más bőrbetegség az tuti de hogy mi okozza azt nehéz eltalálni egy allergia vizsgálat nem olcsó mulatság, viszont biztosra csak így lehet kideríteni hogy az e és azt is hogy mire. Ha ez nincs akkor kísérletezni kell tápváltással, gyakori a csirke allergia, de lehet akár egyetlen bolha is ami az allergiás reakciót kiváltja és képes ilyen dolgokat művelni a kutyával, lentebb ha olvasod a többi kérdést már kiveséztük egyszer az ekcémát és az egyéb bőrbetegségeket egy westi-nél érdemes azt elolvasni, amíg nincs meg az ok addig próbálj meg kísérletezni tápváltással allergiás kutyának való táppal, és mindenképp olyan állatorvossal konzultálni aki tapasztaltabb ilyen téren akár interneten, bár ezt látni kell.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2012. August 06. #9187

Valószínű allergia.Lehet allergia vizsgálatot csinálni kutyáknak is,és van rá megfelelő kezelés is.Ha Pesten laktok akkor az Állatorvosi Egyetem rendelőjét ajánlom,az én kutyámnak is ott sikerült rájönni a problémájára.Neki is hasonlóak voltak a tünetei,mint amit leírtál.