‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Ildikó1 gazdi (Szürike), 2012. August 11. #1672

A hörcsögöm egyik hátsó lába nagyon vörös és duzzadt.mitől?

A dzsungáriai hörcsögöm egyik hátsó lába óriásira van dagadva,be van vörösödve.amikor még nem volt ennyire csúnya,elvittem orvoshoz,azt mondta hogy talán valami sérülés és szövetszaporulattal gyógyult vagy pedig daganat.nincs teendő.azóta sajnos nagyon csúnya már,használja kis sután,szaladgál is és eszik is,de nagyon sajnálom őt. 1 éves elmúlt. esetleg van valakinek tanácsa,ötlete?? előre is köszönöm!

kategória: kisemlős, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 12. #9233

Igen nem lehet mit tenni csak segíteni a végsőkig ahogy én is tettem, vagy elaltatni hogy ne szenvedjen tovább én a végén már nagyon sajnáltam ezért nem is lesz több hörim:(

Válaszolta Ildikó1 gazdi (Szürike), 2012. August 12. #9231

A kérdező hozzászólása:

Mazsinak is óriási vér színű a daganat,ahogy te írtad,épp ilyen. Utána érdeklődtem,meg lehet műteni,10ezer Ft,de mivel nagyon pici az állat,kevés a vére,nem biztos hogy felébred az altatásból, a keringése miatt. Ha mégis túléli,idővel másutt kiújul,tehát mindenképpen végzetes a dolog,Nem tud beakadni sehová mert műanyag a mókuskereke,olyan amilyet Te írtál és nem tud ugrálni mert nincs miről. Most kamillával locsolgatom (mert a borogatás nem megoldható ) és tetránnal kenegetem. Sajnos attól tartok ez valóban egy rosszindulatú daganat,amiről azt olvastam igen fájdalmas. Bár érdekes mert a mikor kenegetem ,úgy látom mintha jól esne neki,pedig tartottam hogy esetleg a fájdalom miatt megharap. Nem tudok mit tenni,csak szeretem és kezelgetem amig lehet................. Köszönöm a válaszokat!!!!!

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 11. #9230

Nem akarlak megijeszteni nekem 3 éves volt a dzsungáriaim és hasonló tüneteket produkált és óriási piros vér színű daganat nőtt az oldalán a végén már menni sem tudott ...:(((( Elpusztult szegény, nem lehetett mit tenni. Ezeknél a fajtáknál elég gyakori a daganatos megbetegedés azt mondták nekem. Én azon gondolkodtam lehet ott szúrtam el hogy örömet akartam szerezni az utolsó évében és vettem neki egy ketrecet mert azt mondják az jobb de folyton kaszkadőr mutatványokat csinált hiába építettem be hogy ne ugráljon és lehet hogy megütötte magát ettől alakult ki. Valóban nehéz eltalálni mi okozta és ilyen pici állatok gyógyítása sem egyszerű. szóval ha esetleg gyakran esik és ketrecben van akkor válts akváriumra és ha olyan mókus kereke van hogy kicsúszik a lába az is zúzódást okozhat úgy hogy vegyél neki másikat ami egybe függő műanyag nem tud kicsúszni a lába nem rácsos csak az oldalán van kijárat. Ha van magas dolog az akváriumba és gyakran leesik róla azt is vedd ki vagy rakd alacsonyabbra mert nekik nincs magasság érzékük és simán lepotyognak mindenhonnan.