‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte kisvikk gazdi (____Datolya____), 2012. August 30. #1733

Magyar hörcsög tenyésztők ?

Vett valaki ismert tenyésztőtől hörcsögöt,mik a tapasztalatok ?

kategória: kisemlős, válaszok száma:8, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Betti000 gazdi (Jenny), 2014. January 17. #12612

Szerintem nem teljesen mindegy hogy honnan veszem a hörcsögöt!Én tenyésztő vagyok.Egyszer vettem állatkereskedésbe egy kis Kék hörit, és már úgy vettem, hogy bőrbetegsége volt.Én már láttam a kereskedésbe, hogy valami nincs rendben, és pont ezért vittem haza.Szóval nem teljesen mindegy hogy hol vesszük a hörcsögöt.. :)))))))) :P

Válaszolta kisvikk gazdi (Blood Hamsters), 2012. September 09. #9614

A kérdező hozzászólása:

Bár a válaszok értékelése nem ütközik a szabályzattal,jobban járunk,ha "kedves" Zserbó gazdi válaszát nem értékelem...
Az előttem szóló /Lena/ válasza szerintem elég egyértelmű.

Magyarországon vannak hörcsög tenyésztők. És nem nem ugyan az egy tenyésztőtől vett höri,mint egy állatkereskedésben szerezett...
Ha pedig az anyagiakról van szó , kereskedésben 2000 egy agyonszaporított,genetikailag roncs ,a standardnak nem megfelelő "hörcsög" ,míg tenyésztőtől akár 900ft-tól lehet venni egészséges és jó megjelenésű egyedet.
Mi tavaly év vége óta foglalkozunk komolyabban a hörcsögökkel , és nem egy tenyésztővel tartjuk napi szinten a kapcsolatot...

Válaszolta Szöszaszy gazdi (Lena), 2012. September 06. #9578

Hát Zserbó ne haragudj..és igen tudom mik a szabályok a kérdésre válaszolunk és nem a válaszokra,de ebből is látszik,hogy mennyire tudják a gazdák a szaporítót és a tenyészetet megkülönböztetni.

Saját tenyészetünk van, igen is ügyelünk a hörcsögök vérvonalára,mert a kereskedések 70-80%ban beltenyésztett, kis méretű és rossz körülmények között tartva fedeztetik őket,vagy csak úgy pározzák egymást.

Egy tenyésztőnél kapott állat, fejlettebb, inteligensebb és jóval kezesebb a kereskedésben megszerezhető társainál.

Kérünk titeket, ha tudtok Magyarországon bejelentett tenyészetet mint amilyen a Blood Hamsters is, írjatok neveket,mert csak olyan egyedeket szeretnénk tovább vinni, akiknek tudjuk az életelőzményeit is.

A jövőbeni gazdik nevében is köszönjük szépen! BH társtulaj

Válaszolta Petrus26 gazdi (Csibi), 2012. September 01. #9543

Igen én is sok hobby tenyészetet ismerek.

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. August 31. #9541

Hát, ezt elég hülyén fogalmaztam meg.. Bocsi.
Amúgy ha jól tudom ti is foglalkoztok tenyésztéssel.

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. August 31. #9540

Gino jól mondja. Én elég sok hobbitenyésztő honlapját szoktam látni, bár inkább törpehörcsögökkel foglalkoznak. Viszont ha kitartóan keresel biztos találsz minimum egy honlapot, hírdetést ahol aranyhörikkel foglalkoznak!

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 31. #9532

Cáfolnom kell mert nem mindegy honnan veszed az igaz hogy tenyésztőről még én sem hallottam a környékünkön, de érdemes feltérképezni a terepet hogy nem e valami kóklertől származnak, azonos alomból való tenyészet, beteg egyedek szaporítása, öregek szaporítása ezek mind olyan tényezők ami nagy részt befolyásolja majd azt hogy az utódok mennyire lesznek egészségesek. Az állat kereskedésben általában agyon tenyésztett hörik kerülnek ritka az a kereskedő aki gondosan oda figyel az állatokra, szerintem kutakodj neten és térképezz fel néhány állat kereskedőt, meg lehet hamar ismerni ki az aki szívén viseli az eladott állatok sorsát.