‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte duccio gazdi (Boglár), 2012. September 18. #1765

Ezek után kaphat társat?

Egyik ismerős szeretne a kutyája mellé egy másikat, ám de, el van bizonytalanodva egy nagyon szomorú eset miatt. nos, az ő kutyája, amolyan falka utolsó tagja habitusú, de ettől függetlenül megvédi magát, ha kell. nyáron azonban még is részt vett több kutyával egyetemben egy másik kutya megölésében. a szemtanúk szerint, abszolút nem ő kezdeményezte, csak akkor ugrott már oda, amikor a másik kutya elkapta azt a szerencsétlen kutyát.
ezek után be merjen vállalni egy másik kutyát mellé? nagyon fél, hogy előjön valami rejtett agresszió.

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta duccio gazdi (Boglár), 2012. September 21. #9719

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, nagyon jókat írtatok.
Alakulóban van a kutyaiskolába járás, sőt. Ezzel inkább az a kérdés, hogy ez tényleg 100%-os megoldást jelentene-e erre a problémára. Mármint hogy nem-e bujkál valahol a kutyában egyfajta kiszámíthatatlanság, ami bármikor előtörhet egy emlék hatására.
Amúgy amikor megtörtént ez a szomorú eset, ő éppen külföldön dolgozott, tehát más vigyázott a kutyájára.
A gazdi azért morfondírozik ennyit, mert véletlenül meglátta az egyik menhely honlapján, hogy egy olyan kutyafajtának az egyede keres magának gazdit, akiről ő már hosszú évek álmodozik, ráadásul ez a kutya nagyon kedves, simulékony és bátran ajánlják másik kutya mellé is, ja, és ellenkező nemű, tehát szuka. Valamivel nagyobb mint a fent említett kutyus, de törékeny a testalkata.

Válaszolta Dagilili001 gazdi (Dagi), 2012. September 20. #9718

A kutya falkaállat, mindig jól jön egy kutyabarát, ám fontos, hogy milyen társat választasz! Ha bizonytalan a kutya, mindenképp fiatalabb, kisebb testű és ellenkező nemű társat keress! Én mindenképp ajánlom a kutyabarátot, nálunk is mindig párban vannak!

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2012. September 18. #9708

SZERINTEM NE KOCKÁZTASSON A AZ EMBER MERT EGY KUTYA ÉLETE MÚLHAT RAJTA!!HA NINCS MEGFELELŐEN SZOCIALIZÁLVA EGY KUTYA,AKKOR JOBB HOGY EGYEDÜL VAN,MERT KISZÁMÍTHATATLAN REAKCIÓI LEHETNEK,HA A SAJÁT TERÜLETÉN BELÜL MÁSIK KUTYA LESZ.SZERINTEM NEM KÉNE MELLÉ MEG 1 KUTYA