‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte debi09 gazdi (Bessy), 2012. September 25. #1775

Most miért? korábban sose!

Mostanában bessy amikor közel megy az arcához muffin morog rá de csak egy picit úgy közepesen.nem mindig de sokszor.én meg nem nagyon nem picit hanem úgy ahogy kell ráütök bessy pofiára.
bessy és muffin
anya lánya páros.
az ivartalanítás segít? de amúgy is tervezve van majd mikor lesz rá pénz.
a válaszokat előre is köszi!

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta debi09 gazdi (Muffin), 2012. September 29. #9794

A kérdező hozzászólása:

értem Gino köszi!:) :)

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. September 28. #9789

Nia jól írja amíg nem bántja ne avatkozz közbe had rendezzék el egymás között hogy ki a főnök, az én kutyám is lemorogja a kölyköket nem bántja őket csak rászól hogy akkor most már elég. Ha megütöd azzal egyrészt a kölyköt erősíted hogy nyaggathassa, másrészt az idősebből akár féltékenységet is kihozhat és elmérgesedhet a helyzet!!! Közbelépned csak akkor szabad ha meg akarja harapni.

Válaszolta debi09 gazdi (Muffin), 2012. September 26. #9777

A kérdező hozzászólása:

értem Nia ez olyan mint amikor egy kisgyereket tanítanak arra hogy mit szabad mit nem, csak ezt Bessy morgással mondja el neki.

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2012. September 26. #9776

Véleményem szerint, ha csak kicsit morog rá, nem kell közbeavatkozni. Muffin még szinte kölyök, ugyanúgy próbál viselkedni, mint pici korában (az anyja szájának nyalogatása egyenlő az étel kéréssel, ami ugye a kölykök növekedése folytán egyre gyakoribb és megterhelőbb az anya állat számára).
Bessy valószínűleg figyelmeztetésképp morog Muffinra, hogy nyugtot szeretne tőle. Ha te közbe avatkozol, Muffin sosem tanulja meg, hogy meddig szabad elmenni.
Ha túl erőszakos lesz az anyjával, lehet a morgáson is túl mennek és odakap neki. De ebből tanulja meg, hogy mit szabad és mit nem.
Persze ez nem azt jelenti, hogy ha véresen összeverekednek, azt is hagyd rájuk.
Ha legközelebb ilyet tapasztalsz, akkor inkább ne Bessyt büntesd, hanem csald el Muffint valami jó szórakozással/játékkal vagy hagyd rájuk, hogy lerendezzék egymás között. Amikor nem vagy otthon úgyse tudsz közbe lépni és inkább most rendezzék az apró vitákat, minthogy később a semmiségeket is egymás torkának essenek.

Válaszolta debi09 gazdi (Muffin), 2012. September 25. #9767

A kérdező hozzászólása:

köszi Zserbó!