‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2012. October 14. #1812

Kullancs

Ma kivettünk buksiból egy kullancsot és lehet h bennemaradt a feje.
nemsokára állatorvosi kontrollra megy,sőt előrébb is hoztam a döntést.kíváncsi vok a véleményetekre.
mi baj lehet ha bennemarad a feje?

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta BeagleKennel gazdi (Hubi), 2012. October 16. #9942

Egy időben Hubiban is sok kullancs volt. Mi sem alkalmaztunk egyebet, simán csak megcsavartuk és kijött. Utána átnéztük hogy mozog-e még a kullancs és hogy megvan-e a feje. Eddig még nálunk nem szakadt bele egyszer sem a feje.
De viszont az olyanokat én sem ajánlom hogy kend be olajjal, mert akkor a kullancs fulladozik, így ha fertőzött a fertőzött vért visszaöklendezi a kutya bőrébe, szóval sokkal több a valószínűsége hogy akkor megfertőződik a kutya is.
De javítsatok ki ha nem így van, ezen a téren nem vagyok valami mindentudó.

Válaszolta SzendiAndi gazdi (Joey), 2012. October 16. #9936

24 órán belül ha kiszedi az ember,akkor csökkenti a fertőzés veszély esélyét.Mivel kb annyi idő kell neki,míg megszívja magát.Az,hogy a feje benne maradt nem jelenti azt,hogy megfertőződik a kutya,hiszen a fejét,akár egy szálkát a szervezet kilöki magából.

Válaszolta Dara gazdi (Dara), 2012. October 14. #9925

Hát állítólag ha benne marad a feje abból visszafejlődhet a teste pont ma láttam az animal planeten de valahol olvastam is.