‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Petra1992 gazdi (Csoki), 2012. October 16. #1815

Miért eszik meg a fát?

Van 5 kutyánk ebből 4 mindig eszi a fát. a gallyat. és nem tudok rájönni hogy mitől van. kérlek segítsetek.
valami bajuk lehet?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Szöszaszy gazdi (Lena), 2012. October 18. #9959

A kutyák ösztönösen szeretik a botot rágcsálni. Olyan illat és íz anyagokat tartalmaznak melyek számukra kellemesek, nekünk ez bármilyen taszítós is..amíg a kutyák fogat váltanak mindent rágnak,de később is szokás maradhat a fent leírtakból adódóan. Ez nem probléma,csak néhány fajtájú fánál lehet veszélyes..a lenyelt darabok nem csak a száj hanem az összes emésztő szervre lehetnek hatással. Felsérthetik a nyálkahártyát, székelési problémát okozhatnak stb..
Ha látod hogy rágja, nincs semmi gond,de mikor már tudatosan megeszi,akkor tiltsd meg neki az adott cselekvést egy határozott vezényszóval,majd vedd el a botot előlük. Ilyenkor ha van nálad más játék az a legjobb,ha kicseréled, rágjanak előre készített fogtisztítót,vagy kölyköknek való játékokat.

Tény hogy az íze és illata nem lesz az igazi és marad a bot rágási szokás, az evésről azonban tényleg szoktasd le mert nem egészséges!

Válaszolta Vivikon gazdi (Beni), 2012. October 16. #9944

Szia!
Igen, szerintem is azért csinálják ezt, mert nő a foguk.
Ha össze verekednek rajta, akkor szerintem lehet hogy játszani akarnak vele..

Válaszolta Petra1992 gazdi (Manó), 2012. October 16. #9941

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm. Nem adtam nekik úgy kaját nekik. Fogalmam sincs, hogy miért csinálják.
Az egyik szerintem azért mert nő a foga mert csak 4 hónapos vagyis váltsa a fogát. De többit nem tudom hogy miért csinálják. Van amikor össze is verekednek a boton vagy gallyon.

Válaszolta BeagleKennel gazdi (Hubi), 2012. October 16. #9940

Mi ilyenkor azt szoktuk mondani hogy hód volt előző életében a kutya. De persze ez nem így van.
Őszintén megmondom, nem tudom mitől ehetik a fát, de ez nem túlzott egészséges a számukra, felsérthetik az ínyüket is. Esetleg adtál valamikor nekik kaját fadarabra felszúrva? Talán az maradhatott meg nekik, de más ötletem nincs.