‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte marcsenzo gazdi (Rexy), 2012. October 17. #1817

Akar valaki német juhászt pároztatni?

Szeretnék lányt találni a német juhászomnak, ha esetleg valaki tud segíteni ez ügyben kérem jelezze!

köszönöm!

kategória: kutya, válaszok száma:8, kérdés értékelése:-17

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta BeagleKennel gazdi (Hubi), 2012. October 19. #9986

Szerintem se kellene pároztatni a kutyákat. De egyébként miért kellenének neked kiskutyák? A pénz miatt? Én egyébként nem vagyok ellene a dolognak, szerintem egyszer lehetne nyugodtan, persze jó nagy megfontolással. Ha nem is kellene tenyészszemlére elvinni a kutyát, de minimum hogy egy szűrésre elvinni és utána keresni a szülőknek, nekik nem volt-e betegségük, amik az utódok örökölni tudnának. Mert ha nincs baja a kutyának, mindene rendben akkor valószínűleg nem egy utcáról selejtezett eb.
De viszont ha csak a pénz miatt akarsz fedeztetni, gyorsan ellehet a dolgot felejteni! Tudod hány gazda fogja a fejét, mert nem tudja hova elajándékozni a kiskutyákat? Még ingyen se kell senkinek! Minimum a szállító viszi el, de az is kitudja hova, meg hogy mi lesz a kölyökkel.
És ha gazdái is lesznek a kiskutyáknak, kitudja hogy szerencsétlen kölyköknek nincs-e bajuk?! Lehet hogy 1-2 év múlva elpusztulnak, kitudja milyen betegségben, esetleg szív vagy másba.
Sajnos Én is belementem még nyáron egy fedeztetésbe, amit nagyon bánok. Még akkor is ha volt szuka kutya szűrésen, mert lehet Hubinak nincs baja, de az Ő őseinek lehettek... Valószínűleg pedig sikeredett a fedezés, mert mondta a gazdája, de reménykedek hogy nem.
De mindegy is, lényeg hogy nagyon nagy megfontolással kell pároztatni egy kutyát, az Ő érdekükben is. Az ilyen emberektől mennek tönkre a normális tenyésztők, mert Ők természetesen drágábban adják a MINŐSÉGI és KITŰNŐ VÉRVONALÚ kutyát, nem pedig 10.000 forint alatt a kitudja milyen betegségekkel rendelkező kutyát. De ha ebbe is belegondol az ember...megveszem a 10.000 forintos kutyát, pár hónap múlva kiderül hogy szívbeteg, összeesik és gyenge a szervezete. Sok orvosi beavatkozás után se gyógyul meg(ami nem kevés pénz) és elpusztul nem soká. Nem érdemesebb akkor megvenni egy tenyésztőtől a "drága" kutyát?! És egyébként nekem sokat ér egy kutya, nem pedig 10.000 vagy mit tudom Én hány forintot.
Jól gondolkozz el, szeretnél-e még fedeztetni...

Válaszolta Spániel gazdi (Zsömi), 2012. October 18. #9969

Nincs elég kutya a menhelyen mi?!Törzskönyve gondolom nincs.Ahogy Zserbó is mondta.Tenyésszemle,szűrések..stb.Ha szeretnél kutyát menj a menhelyre vagy keresd fel a Német Juhász Fajta mentést!Nem kell felesleges kiskutya.Nem rég tettek fel a netre egy videót egy kutya gyárról.Rengeteg kutya és a beteg kutyáit cserélte el egészségesekre.Itt van a videó: http://www.youtube.com/watch?v=Vz0b5r8hun4
Kicsit gondolkozz!!!

Válaszolta Petra529 gazdi (Tapi és Linda), 2012. October 17. #9955

térj már észhez!!!
nyisd ki a szemed és nézz körbe az országban!!!
-.-"

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2012. October 17. #9954

Miért akarod pároztatni? Van már elég gazdátlan kutya.Ha kiskutyát szeretnél,hozz ki egyet a menhelyről.Sajnos sok németjuhászkutya is van ott.
Ne szaporíts!

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2012. October 17. #9951

nincs még elég kutya a menhelyen :@
minek fölöslegesen kutyát szaporítani? csak azért mert fajta tiszta nem kell feltétlenül szaporítani,csak tenyészteni,gondolom ti nem vagytok tenyésztők.
ha mindenki akinek fajta tiszta ebe van,pároztatna akkor több lenne a kutya a Földön mint az ember :@