‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte bambah gazdi (Shiva), 2012. October 19. #1825

Vemhes a kutyám !

Vemhes a kutyám 11 hónapos ez volt az első tüzelése és úgy hallottam hogyha ilyen fiatalon ellik lehetnek következményei is ! pl: megáll a fejlődésben .. mi az igazság ? és hogyha keverék kutya csinálta fel akkor lehet még fajtatiszta kölyke ? előre is köszi !

kategória: kutya, válaszok száma:17, kérdés értékelése:-1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2012. October 31. #10074

lehet h álvemhes.abban meg egyetértek Zserbóval h nincs pénz mert ha olyan szegények vagytok minek vállaltatok kutyát?? mi se vagyunk gazdagok annyi kutyát tartunk amennyit elbírunk.

Válaszolta debi09 gazdi (Muffin), 2012. October 29. #10056

( Bessy lánya vagyok )
oké ezt tudom Sissy

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2012. October 21. #10022

Bessy,a fajtakeresztezés megint egy kicsit más.
A fajtakeresztezés eredménye,bármilyen két különböző fajtához tartozó szülőpár első generációs utódai.
Pl.több kutyafajtát fajtakeresztezéssel tenyésztettek ki.Utánna lett elismert fajta.De ha most egy "utcasarki" ki tudja hány "fajtakeresztezésen"ment keresztül kutya párosodik egy fajtatiszta kutyával,vagy nem fajtatisztával,annak az utódai nem fajtakeresztezettek lesznek,hiszen nem két fajtájú kutya párosodott,így nem is lehet előre tudni,hogy milyen kinézetűek és természetűek lesznek a kölykök.

Válaszolta debi09 gazdi (Bessy), 2012. October 21. #10011

most én nem akarok vitázni de csak mondom ha már Manó gazdiát így szidjátok hogy nem fajtiszta hanem fajtatiszta ( ezt persze én is tudom) akkor Sissy nem Keverék hanem az fajtakeresztezett de ne legyen már ebből vita!

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2012. October 20. #10008

Bocsi Manó,de úgy látom nem vagy tisztában a fajtiszta és a fajtatiszta szó jelentésével.Minden kutya fajtiszta,hiszen a kutya egy faj.És azon belül vannak kutya fajták,és ők a fajtatiszták,vagy keverékek.
Shiva kérdésére válaszolva,ha nem ugyan azzal a fajtájú kutyával párzott mint ő,akkor keverékek lesznek a kölykök.A fejlődésben nem fog megállni,viszont komplikációk léphetnek fel az ellésnél,ami az életébe is kerülhet,mert még nagyon fiatal.Ha tudjátok,hogy mikor kezdett el tüzelni pontosan,akkor ki lehet számolni nagyjából.A tüzelés kezdetétől számítva 10-12.napon fogamzóképes,és átlag 65 nap a vemhességi idő.Tehát ha ezen nem csak pár nappal vagytok túl,mert fennállhat a túlhordás veszélye is,Akkor valószínű álvemhes.Az álvemhesség tünetei ugyan az mint a vemhességé.Megnőhet a has is,megduzzadnak az emlők,és elkezd tejelni.Mindenképpen el kell vinni orvoshoz.A legjobb lenne az ivartalanítás a számára.

Válaszolta Petra1992 gazdi (Manó), 2012. October 20. #10006

Csak tudom, mi az hogy fajtiszta. Én is az vagyok. :)

Válaszolta Petra1992 gazdi (Csoki), 2012. October 20. #10002

Nem kell azért a gazdid ennyire le ordítani. Nem ügyelhet mindig a kutyákra. Van más dolga is az embernek mint hogy a kutyáját néz mit csinál. Ha be volt zárva akkor a kani lehet, hogy be mást hozzá, és nem a gazdája hibája. Az meg egy másik dolog, hogy van pénz vagy nincs. Nem mindenki tudja kifizetni azt a pénzt amit ivartalínitásra kérnek el.
Ha faj tiszta kutyus csinálta fel, akkor faj tiszták lesznek. De ha nem faj tiszta kutya csinálta fel akkor nem lesznek fajtiszták. De ezt szerintem tudod. Ha meg int vemhes lesz és fajtiszta csinálta fel akkor fajtiszta lesz ha például most egy keverék csinálta fel. De lehet áll vemhes is.
Csak még annyit nem kell az embert hülyének nevezni. Nem ő tehet róla, ha vemhes lesz.

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. October 20. #9997

Ha keverék az apja 100% hogy nem lesz fajtatiszta. Az csak akkor lesz, ha ugyanolyan fajátjúak.

Válaszolta bambah gazdi (Shiva), 2012. October 20. #9996

A kérdező hozzászólása:

Vigyáztam rá ! a doki azt mondta hogy már meg kellett volna ellenie ha vemhes... mert már kicsit több mint 2 hónapja kezdett el tüzelni .. de nagy a hasa és lóg a cicije ..

Válaszolta bambah gazdi (Shiva), 2012. October 20. #9995

A kérdező hozzászólása:

Vigyáztam rá ! a doki azt mondta hogy már meg kellett volna ellenie ha vemhes... mert már kicsit több mint 2 hónapja kezdett el tüzelni .. de nagy a hasa és lóg a cicije ..

Válaszolta Spániel gazdi (Zsömi), 2012. October 20. #9994

Ahogy Zserbó is mondta ivartalanítsd gyorsan!!!Ha be volt zárva lehet hogy állvemhes.Ha tényleg vemhes bele is halhat az ellésbe.Vidd el állatorvoshoz.Ő meg tudja állapítani hogy az e vagy sem.Na és persze beszéld meg vele az ivartalanítást.Vagy vigyázz Rá amíg tüzel!

Válaszolta bambah gazdi (Shiva), 2012. October 20. #9992

A kérdező hozzászólása:

és amúgy vigyáztam rá ! 1 hónapig be volt zárva.. és nem értem hogy lehet vemhes :S

Válaszolta bambah gazdi (Shiva), 2012. October 20. #9991

A kérdező hozzászólása:

nem kell egyből leharapni a fejemet ! ivartalanítva lesz csak rákérdeztem de így se kaptam választ a kérdésemre !