‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte chikoo gazdi (Geszt), 2011. February 16. #183

Egy toyger macskáról kérdeznék:

Egy toyger
(bengáli + cirmos házicicák segítségével tenyésztették ki, nagyon hasonlít a tigrishez és elég ritka, új macskafajta)
macska szerintetek jól érezné magát lakásban? csak azért is, mert egzotikus külseje miatt esetleg ellophatják, vagy féltékenységből megmérgezhetik (hallottam már ilyenről) meg azért városban nem szeretném csak úgy kiengedni.
esetleg cicahámmal a séta megoldtahó lenne?
köszönöm a válaszokat!

kategória: macska, válaszok száma:12, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Fluffy gazdi (Fluffy), 2011. March 15. #1759

Bármelyik macska elvan a lakásban, csak elegendő mennyiséget kell velük foglalkozni. Amelyiknek nagyobb a mozgásigénye, azzal sokkal többet kell játszani.
Én személy szerint nem szívesen próbálkoznék olyan macskával, ami nemrég lett kitenyésztve, mert annyi féle betegsége lehet szegénynek... Minél újabb egy macskafajta, annál gyakoribbak a betegségek és ha szereted a kis szőrcsomót, akkor nagyon fáj, ha baja van, ha idő előtt elhalálozik, stb...

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2011. February 23. #1348

A kérdező hozzászólása:

köszi!
végülis rengeteg macskafajta van lehet "válogatni".
De gondolom az egyedtől is függ hogy mennyire hiperaktív típus, mert találkoztam már egész nap szinte alvó sziámival akik minden leírás szerint állandóan éberek, és mindig mozognak
szóval, remélem megtalálom a nekem legmegfelelőbb macskát
és köszönöm a válaszokat!


és még valami: van egy jó oldal tele macskás képekkel. csak ajánlani tudom: http://www.pictures-of-cats.org

Válaszolta Alice07 gazdi (Zeusz), 2011. February 22. #1307

hát igen, minden macska szeret mászkálni...tudom ajánlani még a brit rövidszőrűt, hatalmas cica, csak elég drága...vagy ott van még a main coon(a legnagyobb macskafajta) csak neki is hosszú szőre van, vagy a norvég erdei macska, ő is hosszú szőre, de nem csomósodik. Amint látom, szereted a kecses, keleti macskafajtákat. Ebben a témában ott vannak a bombay, keleti, sziámi, devon rex, ezek elég szívósak is. És ott van még a csodálatos havannai barna, viszont ez rettenetesen ritka, szerintem Magyarországon nincs is belőle, és elég drága is. A bombay templomi igénytelen, de szereti a simogatást. Szóval a keleti cicákat csak ajánlnai tudom ;)

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2011. February 18. #1127

A kérdező hozzászólása:

hát igen ezeket én is tudom, és nem is szeretnék semmilyen cicát kitenni rossz helyzeteknek. Sajnos azonban 3 emeleten fogunk lakni, nem igen mászkálhatna szabadon. Nagyon szeretnék egy ilyen cicát viszont, vagy bengálit, de legnagyobb álmom egy f1-f2 savannah macska, csak hát ugye nincs 3 milliónk egy cicára. Meg a savannah hatalmas, hiszen félig szervál.
de végülis ha házicicám lenne ők is szeretnek szabadon sétálgatni, ahogy a legtöbb cica. Egyedül a perzsáról meg a himalájairól olvastam hogy nagyon nyugis otthon ülő fajták, de én nem szeretnék perzsát. Biztosan nagyon megszeretném ha perzsám lenne, de akkor sem az igazi. értietek..

Válaszolta Alice07 gazdi (Zeusz), 2011. February 18. #1125

Olvasva kérdésed többi részét is xD, igen esetleg ellophatják, mert meseszép macska, és meg ismérgezhetik...nekünk volt egy sima házicica, gyönyörű hamuszürke, azt hitték, hogy brit rövidszőrű, mert csodaszép kandúr volt, és féltékenységből megmérgezték, mert még abban az évben nem volt ivartalanítva...két hétre rá szerettük volna..(sok kiscica született a környéken...) és erre...megmérgezni...meg, egyszer, éjszaka, majdnem el is lopták...azt hitték törzskönyves, meg minden, közben pedig egy sima házicica volt, de meseszép...úgy sajnálom...:'(((de ugyanolyan született szintén a mamám macskájának( apja szürke-fehér perzsa, anyja fekete bombay templomi, vagy keleti macska, és házimacska keverék) félperzsa kiscica, ő lett Pogi2 xDDD ) na, de nagyon eltértem a tárgytól...xDD ))

Válaszolta Alice07 gazdi (Zeusz), 2011. February 18. #1124

De szerintem nem lenne a legokosabb ilyen cicát panelben tartani..:S szegény abba belebetegedne...kicsit jobb megoldás a terasz, lefedve drótkerítéssel, és berendezve...de...ugye költséges is...:S

Válaszolta Alice07 gazdi (Zeusz), 2011. February 18. #1123

Nem olvasgattam a válaszokat, csak utána szoktam, szóval most írok xD:
Szerintem a lezárhatós macskaajtó jó megoldás, mert nem is jön be rajta a huzat...szerintem a toyger igen kinti macska, aktív, de szeret lustulni...igazi minitigris és hatalmaaaaas

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2011. February 17. #1099

A kérdező hozzászólása:

köszönjük a válaszokat!
igen én is így gondoltam hogy szegény cica azért ne legyen bezárva egész nap a házba, még ha nincs is sokat egyedül, főleg hogy toygerről van szó.

azért gondoltam a sétára, mert a városban sok az autó, és a macska bármennyire is hozzászokik a "közlekedéshez" akkor is lehet baleset, és emeletes házban fogunk lakni.

akkor szerintetek nem a legjob ötlet ilyen cicát tartani(lakásban)?

Válaszolta Lilkababa gazdi (Lilike), 2011. February 17. #1094

Minden cica imád lofrálni és a szabadba lenni,nem szabad "csak" 4 fal között tartani.
Ha nem szokja meg az idegeneket,úgy sem fog megállni nekik,és így nem bírják elvinni tőled
Biztos megoldható a séta hámmal,de az nagyobb feltűnés kelt,mintha kiengednéd egy kicsit,mondjuk ha emeletes házba laktok,nem oly egyszerű a szitu!!!!!!!!De hámmal mentek ,nem fog eltűnni tőled.......... így nem bánthatják.

Elveszni nem fog,ha már egy kicsit nagyobb a csillagokból tájékozódnak,és bárhonnan haza fognak jönni
Ha nagyon szeretnél ilyet cicót,akkor ne foszd meg magad ettől;)én úgy gondolom,ha az ember szeretne valamit,nincs lehetetlen.

Válaszolta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. February 17. #1089

Szerintem igényli, hogy kinn legyen, mert írja az oldal is ha egyedül hagyod a lakásban ahhoz sok játék kell, különben... Nem hinném hogy szoba cica

Válaszolta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. February 17. #1088

Ezen az oldalon azt írják hogy nagy a mozgás igénye, és a betegségekkel szemben ellenálló ( Nem csoda, ha a Házi macskából lett kitenyésztve) http://www.allatbaratok.net/magazin/haziallatok/cicak/toyger-a-tigris-macska
Nagyon szép cica!