‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Marcsikoló gazdi (Muki), 2012. October 23. #1836

Hogyan tanítsam meg neki?

Mukinak azt szeretném megtanítani, (nem tudom, mi a neve) hogy az orrára teszem a jutalomfalatot és várjon, ne egye meg rögtön, hanem parancsszóra egye meg. hogyan csináljam? vagy leesik neki, mert érdekli a dolog, vagy kapásból elfordítja a fejét és megeszi. pedig értelmes és látom rajta hogy szeret tanulni. most épp egy sorozaton vagyunk túl ül-fekszik-megadja magát- és forog. csak az a bibi, hogy már a szimpa ül után is lefekszik. :) szóval mi ennek a feladatnak a neve és hogy tanítsam meg?

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+5

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Muki), 2012. October 28. #10052

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm! Nem tudom, hogy mennyit segítettél, de holnap meg fogom tudni, mert kipróbálom vele :)

Válaszolta Bikfic gazdi (Bikfic), 2012. October 23. #10040

Szia!
Nem tudom segít e nektek, de elmondom mi hogy tanultuk meg.
Leültettem Bikficet, mondtam neki hogy marad, majd rátettem az orrára egy jutalomfalatot, egy lépést hátráltam, de közben a kezemben volt egy másik jutalomfalat. (Én klikkerrel tanítom Bikficet, így klikkeltem) És odaadtam azt a jutalomfalatot ami a kezemben volt. (Az elején más is segíthet neked. Pl. Te leülteted a kutyát, egy jutalomfalattal magadra tereled a figyelmét és egy másik személy a kutya orrára teszi a falatot.)
Az biztos hogy sok gyakorlás és türelem kell hozzá, de sikerülni fog
Sok szerencsét! Remélem segíthettem