‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte saby gazdi (Hector), 2012. October 25. #1838

Milyen ételt adtatok a kutyátoknak fogváltás idején?

Sziasztok! a most 5 hónapos német juhász kutyámnak elkezdődött a fogváltása, és azóta nem nagyon eszik, nem tudom mit adjak neki, próbáltam tésztát, levest egyiket se nagyon ette meg. mit lehetne neki adni, vagy hogy lehetne még finomabbá tenni neki?

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+7

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta saby gazdi (Hector), 2012. November 01. #10099

A kérdező hozzászólása:

Köszi szépen. A rizsát és a májkrémet kipróbáltam nagyon bejött neki.

Válaszolta Krisztina-Brúnó gazdi (Brúnó), 2012. October 30. #10063

Én is az előttem szólóhoz csatlakoznék a rízs az jó kiegészítő és a mi kutyusunk kedvence a hal. OLajos hal persze teljesen lecsepegtetve róla az olajat összetörve villával a hal összekutyulva a rízzsel. Próbáld ki egészséges is és szép lesz tőle a szőre is.
Mi időnként szoktunk neki adni egy magunkfajta "mixet" tehéntúró, bele egy tojás ebbe belevágva egy kis csirkemellcsontról a husi bele egy-két alma szeletelve nagyon szereti. Egyrészt vitamin is és a túró egészséges.

Válaszolta Szöszaszy gazdi (Lena), 2012. October 29. #10054

Mindenképp olyan táppal egészítsd ki ételét,melyek a fejlődéshez elengedhetetlen vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. A tészta helyett inkább rizst ajánlanék,kevésbé üli meg a kutyus gyomrát. Viszonylag kevés húst kapjon,mert az gyomor tágító hatású a gáz felszabadulás végett és hajlamosabb lesz későbbiekben a gyomor csavarra.

Gyakori,hogy ilyenkor megválogatják az ételt..próbálj meg májkrémes,vagy májas dolgot adni rizshez, főzve, párolva. Ebben rengeteg a vas és az antioxidáns, jó hatással lesz rá.

Javaslok még továbbá, olyan csontot,mely nagy, széles és az íny viszketését valamelyest csillapítja. Marha, sertés, semmiképp ne legyen szárnyas,mert az szilánkosan törik.

Ha előre gyártott fogtisztítót vásárolsz,az is könnyíti a kutyus fogváltását és némi tápanyaghoz is jut tőle.

Remélem segítettem valamit, sok sikert a továbbiakban