‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Spániel gazdi (Zsömi), 2012. November 10. #1854

Ehetnek a kutyák krumplit?

Van aki azt mondta,hogy nem mert nem tudják meg emészteni mert keményítőt tartalmaz és nyersen sem adható.de van ahol azt olvastam,hogy ehetnek.akkor ehetnek vagy sem?

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+5

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta MUSABELLI gazdi (MISSY), 2012. November 18. #10227

Ne adjál k betűs ételt esetleg főtt káposztát de azt is kis mértékkel a krumpli, és a kenyér nagyon nem használ neki attól felfulja és ugyan ojan éhes lesz int az előtt !

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. November 10. #10148

A gumós növények (burgonya, sárga és fehér répa, tök, cukkini, stb) nyersen emészthetetlenek a kutya számára, ezért csak főzve adjunk ilyet a kutyának. (kivéve a sárgarépa, ebből KEVESET nyersen is kaphat)

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. November 10. #10147

Nagyon apró mennyiségben lehet nekik adni, úgy nem veszélyes, (például egy szál sült krumplit jutalomnak, ha valami nagyon jót csinált) de nem szabad főtáplálékként, sem nyersen, sem főzve, sem sülve. bár én nem adnék neki egyet sem, mert esetleg megtetszik neki, és mindig azt fogja keresni, és ha talál, még baja lesz tőle. Maradj inkább azoknál az élelmiszereknél, amiket biztosan ehet, hogy elkerüld a problémákat. :)

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2012. November 10. #10146

én nyersen nem adnék,talán főzve de azt is csak mértékkel.
a sült krumplit felejsd el kutyáknak,főleg ha zsírban sütitek de ha olajban sültet akkor se!