‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Marcsikoló gazdi (Muki), 2012. November 18. #1869

Nekiszaladt a kerítésnek! lehet komolyabb baja?

Mukival az előbb sokáig labdáztunk és amikor átdobtam egy kis kerti kerítés körül, túl kis ívben vette be a kanyart és nekiszaladt. nagyon nyüszített, gondolom beüthette a fejét rendesen és azután tolatott és rázta a fejét meg féloldalt tartotta. a szeme alatt és fölött egy picit vérzik, de ez gondolom csak felületi sérülés (lehorzsolódott) de ahogy a szemhélya alá néztem picit piros volt ( a szokásosnál pirosabb) lehet valami komoly baja? agyrázkódásnak van esélye? vagy akkor hány? segítsetek!!

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+6

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Muki), 2012. November 22. #10273

A kérdező hozzászólása:

Nagyon köszönöm a segítséget! Már nincs semmi baja, nagyobb volt az ijedelem! Kiderült, hogy csak felületi sérülés, azért vérzett. Én vasárnap óta nem láttam, de a szüleim minden nap jelentik az állapotát nekem

Válaszolta piximaciguszti gazdi (Pixi), 2012. November 21. #10262

vidd el állatorvoshoz!!!!

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. November 18. #10228

Amit tudok javasolni, hogy valamivel takard le az ,,egészséges'' szemét, és mutass neki valamit! Ha egyáltalán észre sem veszi, akkor átmeneti vaksága is lehet (kicsi rá az esély). Végleges vakság is előfordulhat, de a leírtak alapján nem hiszem, hogy van rá esélye. Ha észreveszi, figyeld meg, hogy többet pislog-e a kelleténél. Ha igen, akkor állatorvos, mert sérült a szeme.

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Muki), 2012. November 18. #10226

A kérdező hozzászólása:

úgy figyeltem meg, hogy nem látta. nem hiszem, hogy eltitkolná. néha még megrázza a fejét, mintha a füle fájna, vagy mint ha vizes lenne. én ma megyek koliba, és elég fájó szívvel hagyom itthon, de ha esetleg valami baja lesz, azonnal telefonálnak és hazajövök. akkor viszem állatorvoshoz. remélem, erre nem lesz szükség. egyébként ici-pici vékony kerítés volt, olyan vékony mint a bab karó. szóval nem fájhatott az annyira, csak rosszul esett neki. kis butuskám.
nem tudnám elviselni, ha bármi baja lenne. 2 hete altattuk el Csibészt, előtte 1 hónappal pedig Veronit, mind ketten nagyon betegek voltak, Csibész már 10 éves volt. Szóval már csak Muki és Csafi maradt nekem .

Válaszolta debi09 gazdi (Muffin), 2012. November 18. #10219

hát én nem tudok pontos választ de:
mondjuk ha te is nekiszaladsz akkor neked is fáj!
Bessyék mindig pontos ívbe kanyarodnak de pl. amit tudtok mondjuk ül gyakoroljátok és így teszteled az agyát.de én nem tudok mást mondani a pirosságra nem de ha játszik nagyon komoly baja nem lehet de a kutyák a gazdi kedvéért eltitkolják ha fáj valami esetleg átvizsgálás az állatorvossal.

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Muki), 2012. November 18. #10218

A kérdező hozzászólása:

már egész normálisnak tűnik, így majdnem egy óra után. szaladgál és Csafival birkózik... azért remélem, nem lesz baja..

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Muki), 2012. November 18. #10217

A kérdező hozzászólása:

nem megy fére, már a fejét sem rázza, de eléggé pislog. nagyon aggódom érte! Légyszi segítsetek!